15 χρονια δρασης για τον Συνδεσμο Αποστρατων σωματων ασφαλειας Ροδοπης

Την συμπλήρωση 15 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου Αποστράτων σωμάτων ασφαλείας Ροδόπης «Αγία Ειρήνη» και την ημέρα τιμής των αποστράτων αστυνομικών που καθιερώθηκε να γιορτάζεται την Κυριακή των Αγίων Πάντων, γιόρτασαν τα μέλη του φορέα, τιμώντας την πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο και την εξελεγκτική επιτροπή του Συνδέσμου, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο τουριστικό περίπτερο της Νυμφαίας.
 
Τιμητική πλακέτα για την προσφορά του, παρέλαβε από την σημερινή Διοίκηση του Συνδέσμου, ο κ. Χρήστος Κερζεβάνης, ιδρυτικός μέλος, με 15 ετή θητεία στη θέση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου αντίστοιχα. Τιμήθηκαν επίσης για την συνεισφορά τους το σύνολο των μελών των πρώτων εκλεγμένων οργάνων του φορέα ενώ έγινε εκτενής αναφορά στα πεπραγμένα και τις πρωτοβουλίες των διοικήσεων από την ίδρυσή του. 

Γιάννης Τσαβδαρτζής «Οι ένστολοι βιώνουν βαριάς μορφής περικοπές»

«Τιμούμε την ιστορία μας και τους ανθρώπους που ξεκίνησαν αυτό τον σύλλογο που είναι αναγκαίος γιατί κι οι εν ενεργεία αστυνομικοί όπως και συνταξιούχοι βιώνουν στο πετσί τους δύσκολες καταστάσεις» δήλωσε, με αφορμή την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιάννης Τσαβδαρτζής.
 
Ο φορέας αριθμεί σήμερα 250 μέλη, για την περαιτέρω ενίσχυσή του, δρομολογείται η προσέγγιση 70-80 συνταξιούχων που δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στην δύναμη του. Η νέα διοίκηση του Συνδέσμου ανέλαβε τον περασμένο Νοέμβριο, σε μια συγκυρία η οποία όπως διευκρινίστηκε, συνολικά οι ένστολοι, «βιώνουν βαριάς μορφής περικοπές». Προ μνημονίου, ο ρόλος του φορέα ήταν περισσότερο επικουρικός ως προς τους εν ενεργεία αστυνομικούς, διευκρίνισε ο κ. Τσαβδαρτζής, δεδομένου ότι η μισθολογική κι ασφαλιστική πορεία ενεργών και συνταξιούχων είναι συναρτώμενη. «Κατανοούμε τη δυσκολία στην οποία βρίσκεται η χώρα, θέλουμε οι περικοπές να είναι δίκαιες», επισήμανε, προσθέτοντας παράλληλα πως το κράτος θα πρέπει να τηρήσει τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, για την «επανόρθωση» των μισθών και των συντάξεων των ενστόλων.
 
Στην εορταστική εκδήλωση του Σαββάτου, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κομοτηνής κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, η Πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Σταυρούλα Τζατζανά, δεκάδες μέλη του Συνδέσμου αποστράτων με τις οικογένειες τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.