110 σπουδαστες θα δεχθει φετος το ΙΕΚ ΟΑΕΔ Κομοτηνης

Από τις 3 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις

Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνεται ότι εγκρίθηκε η εισαγωγή  2.816 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών σε 30 Ι.Ε.Κ του Οργανισμού  για το Χειμερινό εξάμηνο του έτους 2018–19, προκειμένου να καταρτισθούν σε 34 σύγχρονες ειδικότητες.
 
Στο ΙΕΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ  θα εισαχθούν 110 σπουδαστές και σπουδάστριες στις ακόλουθες ειδικότητες ανά τμήμα:
 
1. Τεχνικός Φαρμάκων, Καλλυντικών και Παρεμφερών
Προϊόντων (α΄ εξ.): 22 σπουδαστές-τριες
2. Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου –
Φοροτεχνικού Γραφείου (α΄ εξ.): 22 σπουδαστές-τριες
3. Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ (α’ εξ.): 22 σπουδαστές-τριες
4. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα – Web designer-Developer/Video Games) ( α΄ εξ.): 22 σπουδαστές-τριες
5. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων (α’ εξ.): 22 σπουδαστές-τριες 
 
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκινά στις 3 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 14 Σεπτεμβρίου. 

Δικαιολογητικά 

Οι υποψήφιοι σπουδαστές-τριες οφείλουν να καταθέσουν στο ΙΕΚ προτίμησής τους τα παρακάτω δικαιολογητικά:
 
1. Αίτηση Επιλογής: Συμπληρώνεται σχετική αίτηση στην οποία θα αναγράφονται τα ονομαστικά στοιχεία, τα στοιχεία ταυτότητας και η διεύθυνση κατοικίας του υποψηφίου, καθώς και η σειρά προτίμησης των ειδικοτήτων που πρόκειται να λειτουργήσουν στο Ι.Ε.Κ. [υποχρεωτικό].
 
2. Τίτλος Σπουδών: Απαιτείται φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου ΕΠΑ.Λ , ΕΠΑ.Σ ή ΤΕΕ Β΄ Κύκλου. Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η προσκόμιση του τίτλου σπουδών (απολυτηρίου ή πτυχίου), προσκομίζεται αποδεικτικό τίτλου σπουδών, που εκδίδεται από τη Σχολική Μονάδα αποφοίτησης του υποψηφίου και στο οποίο αναγράφεται ο τελικός βαθμός αποφοίτησης. [υποχρεωτικό].
 
3. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατήριο: Φωτοτυπία και των δύο όψεων του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή σε περίπτωση έλλειψης Αστυνομικής Ταυτότητας θα προσκομίζεται Διαβατήριο σε ισχύ (φωτοαντίγραφα των σελίδων με τα προσωπικά στοιχεία του υποψηφίου). Σε περίπτωση έλλειψης των παραπάνω προσκομίζεται Πιστοποιητικό Δήμου. [υποχρεωτικό]
 
4. Δικαιολογητικά προϋπηρεσίας (εάν υπάρχει): Βεβαίωση ΙΚΑ (αναλυτικός λογαριασμός ασφαλισμένου ΙΚΑ) ή βεβαίωση Δημόσιας Υπηρεσίας, στην οποία αναγράφεται η προϋπηρεσία (ημερομίσθια ή έτη) που τυχόν πραγματοποίησε ο υποψήφιος σε συγκεκριμένο επάγγελμα και ειδικότητα, ή βεβαίωση Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) στην οποία θα αναγράφεται ο χρόνος άσκησης συγκεκριμένης επιτήδευσης από τον υποψήφιο Η απόδειξη της προϋπηρεσίας εναπόκειται στην αποκλειστική ευθύνη του υποψηφίου.
 
5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, όταν πρόκειται για πολύτεκνο ή τρίτεκνο γονέα ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας ή μονογονεϊκής οικογένειας, με τους περιορισμούς, που τίθενται από την ισχύουσα νομοθεσία ή πιστοποιητικό της ένωσης Πολυτέκνων Ελλάδας, όταν πρόκειται για πολύτεκνο γονέα ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας.
 
Info
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ: www.oaed.gr  και στις γραμματείες των παρακάτω Ι.Ε.Κ. ΟΑΕΔ. Για την Κομοτηνή στη Διεύθυνση Χίλια Δένδρα/Τ.Κ.69100 (τηλέφωνο γραμματείας: 25310-20363).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.