1.100 ευρω στη Ροδοπη για τον ελεγχο της ποιοτητας υδατικων πορων γεωργιας

70 χιλιάδες ευρώ θα διατεθούν στις Περιφερειακές ενότητες της χώρας για την εφαρμογή του έργου: «Έλεγχος ποιότητας υδατικών πόρων για γεωργία, προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού, μηχανογραφική επεξεργασία στοιχείων» για το 2016, σύμφωνα με απόφαση του ΥπΑΑΤ.
 
Από αυτά συνολικά 7.000 ευρώ θα διατεθούν στην Περιφέρεια ΑΜΘ, με την ΠΕ Έβρου να λαμβάνει 1.700 ευρώ, την ΠΕ Ροδόπης να λαμβάνει 1.100 ευρώ, την ΠΕ Ξάνθης 1.100 ευρώ, την ΠΕ Δράμας 1.400 ευρώ και την ΠΕ Καβάλας 1.700 ευρώ.
 
Οι πιστώσεις που εγκρίνονται με την απόφαση, καλύπτουν τις δαπάνες για:
1. Εκτέλεση των προβλεπόμενων δειγματοληψιών και μετρήσεων παροχής ή στάθμης (συμπεριλαμβανομένης και της δαπάνης πληρωμής βαρκάρη για την εκτέλεση των δειγματοληψιών σε λίμνες).
2. Συσκευασία και αποστολή των δειγμάτων στο Εργαστήριο του Τμήματος Γεωλογίας Υδρολογίας
3. Αγορά φορητών οργάνων μέτρησης (σταθμήμετρο, όργανα μετρήσεων παροχής, πεχάμετρο, αγωγιμόμετρο, όργανο μέτρησης διαλυμένου οξυγόνου, θερμόμετρο νερού, θερμόμετρο αέρα και τα ανταλλακτικά τους).
4. Αγορά ψυγείων (φορητών και σταθερών), αναλώσιμων υλικών (πλαστικές φιάλες, γραφική ύλη, καρτέλες) και εξοπλισμού (αδιάβροχα, γαλότσες, γάντια κ.α.).
5. Αγορά φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών για την επεξεργασία των στοιχείων πεδίου και οργάνων GPS.
6. Ανάγκες επισκευής των οργάνων που σχετίζονται με τις δειγματοληψίες των υδάτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.