30 Αυγουστου 2000: Τελευταιος σταθμος των παιδιων ο Δημος Σωστη

  • Σαΐτ Ερντογάν: «Ήταν κοινή απόφαση της ΤΕΔΚ»
  • Φικρέτ Μπουλάτ: «Δεν είμαστε πια μόνοι»

Τελευταίος σταθμός των σεισμοπαθών παιδιών από Τουρκία, οι οποίοι φιλοξενούνται ύστερα από την κοινή πρωτοβουλία του Δήμου Κομοτηνής και Σαπών, ήταν ο Δήμος Σώστου .

«Είχαμε προγραμματίσει μέσω της ΤΕΔΚ να γίνει ξενάγηση σε όλους τους Δήμους του Νομού Ροδόπης και να έρθουμε σε επαφή με τα άτομα αυτά που έχουν ταλαιπωρηθεί τόσο, εδώ και ένα χρόνο. Ο Δήμος Σώστου θα δώσει και ένα γεύμα προς τιμήν των παιδιών ύστερα από την ξενάγηση τους» δήλωσε ο δήμαρχος Σαΐτ Ερντογάν με αφορμή την επίσκεψη.

Ο κ. Σαΐτ Ερντογάν και  οι δημοτικοί σύμβουλοι Σώστου υποδέχθηκαν τα παιδιά στο δημοτικό κατάστημα, όπου τους δόθηκαν πληροφορίες για την περιοχή και τους οικισμούς της. Ο επικεφαλής της τουρκικής αποστολής κ. Φικρέτ  Μπουλάτ ήταν ιδιαίτερα συγκινητικός  στην ομιλία του , «τώρα  γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε πια μόνοι» είπε αναφερόμενος στην γενικότερη ψυχολογία των παιδιών.

«Με αφορμή την πρώτη επέτειο του σεισμού της 17 Αυγούστου μάτωσαν παλιές πληγές και δακρύσαμε. Η επίσκεψη μας εδώ, άνοιξε καινούργιους κόσμους που δεν γνωρίζαμε καν την ύπαρξή τους. Τις τρείς τελευταίες μέρες τα παιδιά δάκρυζαν πάλι με την σκέψη της αναχώρησης. Μοιραστήκανε την μοναξιά τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φ. Μπουλάτ.

Τα παιδιά φαίνονταν κουρασμένα από το γεμάτο τους πρόγραμμα. Μόλις είχαν έρθει από την Ξάνθη και το βράδυ τους περιμένει η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση. Η ξενάγηση για αυτό το λόγο κράτησε λίγο και ακολούθησε γεύμα προς τιμήν τους

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.