Θα συμβαλει στην καθημερινοτητα η δημοτικη αστυνομια;

Τα προβλήματα που βάζουν σε προτεραιότητα οι δημότες

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την κάλυψη 1.213 θέσεων στη Δημοτική Αστυνομία. Στην εν λόγω προκήρυξη περιλαμβάνονται 10 θέσεις για τον Δήμο Κομοτηνής, που αποφάσισε να επανασυστήσει την υπηρεσία.

Πώς όμως αντιμετωπίζουν αυτήν την πρωτοβουλία οι κάτοικοι της Κομοτηνής; Πολίτες μίλησαν στην κάμερα του ΠτΘ για το αν συμφωνούν με τον θεσμό της Δημοτικής Αστυνομίας και ποιο πιστεύουν  ότι είναι το πρώτο πρόβλημα που θα πρέπει να επιλύσει στην πόλη της Κομοτηνής.

Όλοι δήλωσαν υπέρ της επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας με κάποιους να αναφέρουν πως και πολύ άργησε και ότι έπρεπε να γίνει πολύ πιο νωρίς.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η απάντηση των πολιτών στο ερώτημα για το ποιο κατά την γνώμη τους θεωρούν πως είναι το πρώτο πρόβλημα που θα πρέπει να επιλύσει η δημοτική αστυνομία. Όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου, αναφέρουν ως μείζον πρόβλημα στην πόλη την παράνομη στάθμευση και την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Όπως μας ανέφερε η κ.Καλλιόπη θεωρεί σημαντική τη δημιουργία της δημοτικής αστυνομίας, πιστεύοντας ότι θα βοηθήσει και το έργο της ελληνικής αστυνομίας. Για την κ. Καλλιόπη το νούμερο ένα πρόβλημα με το οποία θα πρέπει να ασχοληθεί η δημοτική αστυνομία είναι αυτό της παράνομη στάθμευσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Γιάννης που κατέθεσε τη βεβαιότητά του πως η δημοτική αστυνομία  θα συμβάλει ιδιαίτερα στη καθημερινότητα των πολιτών εάν επιλύσει το ζήτημα του παράνομου παρκαρίσματος, κάτι στο οποίο συμφωνεί απολύτως και ο κ. Παναγιώτης.

Ενδιαφέρον είχε και η απάντηση της κ.Αναστασίας που βάζει ως πρώτο πρόβλημα την παράνομη στάθμευση αλλά ανέφερε ως εξίσου σημαντική την επίβλεψη δημόσιων χώρων όπως αυτού της πλατείας και του πάρκου προκειμένου να αποφευχθούν οι βανδαλισμοί.

Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά από την διοίκηση για να συμβάλλει στην καθημερινότητα των πολιτών ανέφερε η κ. Ρένια, με την κ. Νάτια να επαυξάνει λέγοντας πως θα έπρεπε να υπήρχε και νωρίτερα. Όσο για το πρόβλημα στο οποίο θα ήθελαν οι ίδιες να ασχοληθεί η δημοτική αστυνομία και οι δύο συμφώνησαν στην παράνομη στάθμευση.

Καθώς η πόλη της Κομοτηνής προετοιμάζεται να υποδεχτεί την ανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, οι απόψεις των πολιτών αναδεικνύουν την σημαντικότητα ύπαρξης της δημοτικής αστυνομίας  με την επισήμανση των προβλημάτων που θα  πρέπει να αντιμετωπίσει. Όλα δείχνουν πως η  Δημοτική Αστυνομία μπορεί να γίνει ένα αποτελεσματικό «εργαλείο» για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Μένει να το δούμε στην πράξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.