Ζητουνται αντρες (θεατες) για το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης

Της έκδοσης

Το ότι οι συνεδριάσεις δημοτικών και λοιπών αυτοδιοικητικών οργάνων στα καθ’ ημάς δεν βρίθουν «βαρύγδουπων» τοποθετήσεων δεν αποτελεί έκπληξη τουλάχιστον για εμάς τους δημοσιογράφους που καλούμαστε να τις παρακολουθήσουμε.

Πώς θα μπορούσαν άλλωστε όταν στην χώρα μας έχουμε το παράδειγμα της Βουλής που κάθε άλλο παρά το καλό παράδειγμα δίνει. Τα γράφαμε άλλωστε στο χθεσινό μας εκδοτικό σημείωμα…

Δεν θα μπορούσαμε όμως να αφήσουμε ασχολίαστες παρεμβάσεις όπως αυτή του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης «ΠΟΛΗ- τική Ανατροπή» κ.Λουτατίδη ο οποίος κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού και του προγράμματος δράσης του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής ήγειρε το ζήτημα της ελάχιστης αντιπροσώπευσης των ανδρών θεατών των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού και του προγράμματος δράσης του Θεάτρου.

Όπως τόνισε, έχει παρατηρήσει πως στις παραστάσεις συνήθως η πλειοψηφία των θεατών είναι γυναίκες, με ελάχιστους άνδρες, κάτι το οποίο θεωρεί πως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να αντιστραφεί, και να υπάρχει μεγαλύτερη εκπροσώπηση!

Και ενώ θα πίστευε κανείς ότι η συζήτηση – που κατά την άποψή μας τουλάχιστον δεν θα έπρεπε καν να έχει ξεκινήσει κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου – κάπου εκεί θα έληγε, ο κ.Λουτατίδης έλαβε την απάντηση του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Νότη Χαραλαμπίδη ο οποίος τόνισε πως το μόνο κίνητρο που μπορούν να εφαρμόσουν, είναι το μειωμένο εισιτήριο για τους άντρες, παρόλο που η εφαρμογή του ίσως είναι λίγο δύσκολη.

Και αν και αντιλαμβανόμαστε τις αγαθές προθέσεις του κ.Λουτατίδη για την ενίσχυση του φιλοθεάμονος κοινού της περιοχής, δεν παύει να μας απασχολεί το γεγονός ότι όντως η παρουσία ή μη αντρών θεατών στις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ αποτέλεσε θέμα συζήτησης του συλλογικού οργάνου του Δήμου! Για να μην παρεξηγηθούμε το ίδιο θα λέγαμε και στην αντίστροφη περίπτωση, αν δηλαδή η πρόταση αφορούσε σε μειωμένο εισιτήριο σε γυναίκες θεατές.

Θα περίμενε ίσως κανείς, αντ’ αυτού, τη συζήτηση περί ΔΗΠΕΘΕ να απασχολήσει η πρόσληψη ή μη καλλιτεχνικού διευθυντή. Αλλά για αυτό ουδέν ακούστηκε…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.