Ζεσταινεται η πολιτικη σκηνη…

Της έκδοσης

Το πολιτικό θερμόμετρο, λειτουργεί συνήθως ανάστροφα από το κανονικό, δηλαδή όσο το δεύτερο ανεβαίνει, τόσο το πρώτο πέφτει, με το κλασικότερο παράδειγμα για αυτό τη ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου για τα μπάνια του λαού.

Όμως φέτος, θέλετε λίγο η συνεχιζόμενη φιλολογία για Εθνικές εκλογές το φθινόπωρο, που ταράζει τα νερά, θέλετε λίγο οι πολιτικές κινήσεις για τους συνδυασμούς στην Τοπική αυτοδιοίκηση, κρατά το ενδιαφέρον υψηλό.

Αποτέλεσμα της κινητικότητας άλλωστε είναι και η πρόσφατη σύμπραξη στο Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, αν και εκεί υπάρχουν ειδικότερες σχέσεις και επαφές, ενώ και στο Δήμο Κομοτηνής, νέα ονόματα πέφτουν συνεχώς στο τραπέζι, κυρίως από την παράταξη της ΝΔ, όπου φαίνεται πως θα αρχίσουν να διαγκωνίζονται στο τέλος, γιατί τα κουκιά, όπως και να το κάνει κανείς, είναι μετρημένα.

Φυσικά δεν είναι κακό κάποιος να φιλοδοξεί να προχωρήσει στα πολιτικά πράγματα. Υποτίθεται (ή θα έπρεπε να) αποτελεί ένδειξη προσφοράς προς τον τόπο σου και τους συμπολίτες σου. Απλώς πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και οι συνθήκες, αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν, μιας και κάθε Δήμος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες.

Στην Περιφέρεια δε, τα πράγματα είναι ακόμα πιο περίεργα, αν και παραδόξως, πιο εύκολα για να δημιουργήσει κάποιος συνδυασμό (στους Δήμου πρέπει να βρεις υποψηφίους και στους οικισμούς). Για αυτό άλλωστε και μπορεί να δούμε και εφτά παρατάξεις να κατεβαίνουν στις εκλογές, αν και πόσες θα μπορέσουν να διεκδικήσουν με αξιώσεις την νίκη, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι πως η κινητικότητα θα συνεχίσει όλο το καλοκαίρι, μια εποχή άλλωστε, που ευνοεί τα «τραπεζώματα» το κυριότερο μέσο άσκησης πολιτικής σε αυτή τη χώρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.