Υπουργος στολιδι

Της έκδοσης

Η διάθεση αυτοπροβολής και αυταρέσκειας δεν είναι καινούργια στην πολιτική. Με τις μεταστροφές που έφεραν οι καιροί που ζούμε, θα λέγαμε πως είναι μάλλον προϋπόθεση για να ασχοληθεί κανείς με την πολιτική την σήμερον.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα αυτή η δίψα αποδεικνύεται «ακόρεστη». Όπως στην περίπτωση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη  που πρωταγωνιστεί στο χριστουγεννιάτικου βίντεο που δημοσίευσε στα social media το υπουργείο που προΐσταται.

Η δε ιδέα τού φάνηκε τόσο καλή, που αποφάσισε να το κάνει και βίντεο, υπό τους ήχους του εμβληματικού χριστουγεννιάτικου ύμνου της Mariah Carey, «All I want for Christmas is you», και να το δημοσιεύσει στις σελίδες του υπουργείου.

Συγκεκριμένα στο βίντεο, που δημοσιεύτηκε στους λογαριασμούς του υπουργείου στα social media  διακρίνονται οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης να ετοιμάζουν τα «πρωτότυπα» στολίδια του δέντρου, κόβοντας φωτογραφίες τους στρογγυλές και τοποθετώντας τις μέσα σε διαφανείς χριστουγεννιάτικες μπάλες, στις οποίες προσθέτουν τεχνητό χιόνι και στη συνέχεια περνούν κορδέλες. Φυσικά το στολίδι που φτιάχνεται -και προβάλλεται- πρώτο είναι αυτό του υπουργού. Μάλιστα η κατασκευή του υπουργο-στολιδιού, φροντίζει να καταναλώσει κάτι περισσότερο από ένα λεπτό σε βίντεο διάρκειας 6’ 08’’.

Το υπουργείο έσπευσε, μετά την κατακραυγή, να κατεβάσει το βίντεο, ήταν όμως ήδη αργά.

Στην ευτέλεια της εποχής μας νομίζουμε πως ο τίτλος του «υπουργού στολίδι» μετά από αυτό του ανήκει δικαιωματικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.