Υπο το βαρος της κρισης

Η έκτακτη σύνοδος κορυφής έδειξε για μια ακόμη φορά την ανικανότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Απέδειξε ότι η κυβέρνηση της χώρας μας στερείται στρατηγικής, γεγονός που δημιουργεί ανασφάλεια στους Έλληνες πολίτες.

Σε μια εποχή αστάθειας και αβεβαιότητας θα περίμενε κανείς από τον πρωθυπουργό να μεταβεί στη σύνοδο με ξεκάθαρες ιδέες και προτάσεις.

Αντ’ αυτών είδαμε ένα άβουλο πρωθυπουργό να προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Είδαμε χώρες να ζητούν μέτρα για την αυτοκινητοβιομηχανία και πολύ σωστά εφόσον σε αυτήν στηρίζεται η οικονομία τους. Καμία όμως κίνηση από πλευράς Ελλάδος να ζητηθούν μέτρα για τον τουρισμό που όλοι υποστηρίζουν ότι αποτελεί θεμέλιο της εθνικής μας οικονομίας.

Μία από τα ίδια. Όλα δείχνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν κατανοεί το μέγεθος της κρίσης και ότι από τα πράγματα επιβάλλεται εγρήγορση και νηφαλιότητα και προπαντός δράση. Παρατηρεί απλά τα φαινόμενα και έτσι καθίσταται επικίνδυνη για τη χώρα. Πρέπει να γίνει κάτι πριν είναι πολύ αργά.

Δεν έχει αντιληφθεί ότι για να βγει η χώρα από την κρίση χρειάζεται δράση πολιτική με στίγμα αναπτυξιακό.

Η κρίση επιβάλλει τη στήριξη της αγοραστικής δύναμης, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων για να διατηρηθεί και αναθερμανθεί η οικονομική δραστηριότητα, αλλά και η κοινωνική συνοχή.


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.