Υπερασπιση των δικαιωματων, οχι επαναπαυση

Της Έκδοσης

Όλες οι κοινωνικές κατακτήσεις όχι απλά αμφισβητούνται αλλά πνέουν τα λοίσθια. Τι άραγε από αυτό που συνηθίσαμε να λέμε κοινωνικές κατακτήσεις επιβιώνει σήμερα. Η υγεία, η παιδεία ή μήπως η εργασία. Ας μην πάμε μακριά. Έχουμε το παράδειγμα στον τόπο μας. Σε ποιο από τα τρία άραγε μπορούμε να ακουμπήσουμε και να αισθανθούμε ασφάλεια; Και δεν είναι η πανδημία που επιδείνωσε λίγο λίγο τις συνθήκες και υποχώρησαν οι κατακτήσεις. Είναι η αδιαφορία μας. Γιατί έχουμε εμπεδώσει μια αντίληψη που θεωρεί πως ό,τι έχουμε είναι «αιώνιο», δεν είναι προϊόν διαπραγμάτευσης και δεν χρειάζεται υπεράσπισης.

Τα πράγματα όμως δείχνουν άλλα. 50 παιδιά του 12ου νηπιαγωγείου υπό αυτές τις υγειονομικές συνθήκες κάνουν μάθημα σε «ξένη» αίθουσα μέχρι να τοποθετηθούν οι προκάτ αίθουσες που θα τα φιλοξενήσουν, το νοσοκομείο γίνεται ΝΠΙΔ αλλά εμείς δεν πρέπει να ανησυχούμε γιατί κατά δήλωση του ΓΓ του υπουργείου Υγείας που επισκέφθηκε πρόσφατα τον τόπο μας «αποτελεί μια ευελιξία, για να αντιμετωπίσουν ζητήματα που ανακύπτουν σε άλλα νοσοκομεία και νομικά πρόσωπα», όσο για την εργασία εκεί είμαστε ήσυχοι, αφού έχουμε ολόκληρη κοινοβουλευτική επιτροπή να φροντίσει για την ανάπτυξη του τόπου.

Στο μεταξύ όσοι βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν εκτός από ολιγότατοι θεωρούνται και γραφικοί, ενώ οι ουρές σε συσσίτια και διανομές προϊόντων μεγαλώνουν, η απελπισία γιγαντώνεται και τα χρέη αυξάνονται.

Κατά τα άλλα τα δικαιώματα μας σε εργασία-παιδεία-υγεία είναι κατοχυρωμένα…

Φωτό: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.