Υπαρχει λυση για το κτιριο της Πυροσβεστικης;

Της Έκδοσης

Σε πάρκινγκ 520 θέσεων θέλει να μετατρέψει ο Δήμος Ξάνθης το ακίνητο όπου σήμερα στεγάζεται η Πυροσβεστική, που βρίσκεται δίπλα στο πάρκινγκ το οποίο μετατρέπεται στη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου στην γειτονική πόλη.

Η μετατροπή αυτή θα γίνει, τουλάχιστον σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Τσέπελη, με την μεταφορά της Πυροσβεστικής σε ακίνητο επί της οδού Πετρελαιοαποθηκών, στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Η μεταφορά της Πυροσβεστικής από το σημείο που βρίσκεται σήμερα, εντός της πόλης, αποτελεί ένα παλιό ζήτημα για την Ξάνθη, και ενώ δεν ξέρουμε αν θα προχωρήσει (μιας και βρισκόμαστε, άλλωστε, σε προεκλογική περίοδο) το ότι υπάρχει κινητικότητα στο θέμα, θα μπορούσε να είναι θετικό για την πόλη αλλά και την υπηρεσία.

Αυτό βέβαια μας φέρνει και στα δικά μας, μιας και το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η δική μας πόλη, με το θέμα της μετακίνησης της Πυροσβεστικής να έχει απασχολήσει και πολλές διοικήσεις του Δήμου Κομοτηνής, χωρίς, μέχρι τώρα, επιτυχία.

Να θυμίσουμε πως παλιότερα είχε προταθεί να μετατραπεί, αφού βρεθεί κατάλληλος τόπος για την μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής, σε πολυώροφο πάρκινγκ, κάτι που όπως φαίνεται έχει αγκαλιάσει η Ξάνθη.

Ό,τι και αν γίνει όμως, θα έχει ενδιαφέρον αν θα υπάρξουν προτάσεις για το θέμα σε αυτές τις προεκλογικές μέρες, ώστε να μετακινηθεί αφενός η Πυροσβεστική, με την συμφωνία της υπηρεσίας, και αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, να συζητηθεί τι μπορεί να γίνει με τον χώρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.