«Ξεπατικοσουρα»

Της Έκδοσης

Πλήθος αντιδράσεων σηκώθηκε στο διαδίκτυο μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση του voucher στους νέους ως κίνητρο εμβολιασμού. Άλλοι έθιξαν το γεγονός πως στο εν λόγω voucher δεν περιλαμβάνεται η αγορά βιβλίων, στις επιτρεπόμενες επιχορηγούμενες δραστηριότητες, άλλοι στάθηκαν στην έλλειψη κινήτρων στις υπόλοιπες πληθυσμιακές ομάδες και άλλοι στην ηθική διάσταση του ζητήματος, που προσπαθεί να ανταλλάξει τον εμβολιασμό των νέων με την παροχή ενός «χαρτζιλικιού».

Και δυστυχώς η αλήθεια είναι αυτή. Και για να είμαστε ειλικρινείς θα πρέπει να σημειώσουμε πως στο θέμα των εμβολιασμών η κυβέρνηση δεν τα πήγε τόσο καλά όσο στη διαχείριση της πανδημίας. Πολλά λάθη, πολλές παλινωδίες, καθυστερήσεις, αργοί ρυθμοί και κυρίως απουσία οποιαδήποτε πρωτοβουλίας ευαισθητοποίησης του κοινού. Είπαμε ατομική ευθύνη…

Μια φτηνή «ξεπατικοσούρα» ήταν η εξαγγελία του πρωθυπουργού από αντίστοιχα «πακέτα» που εφαρμόστηκαν στο εξωτερικό. Πάντως στις ΗΠΑ έδιναν από μπύρα και μαριχουάνα μέχρι συμμετοχή σε λοταρία του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Έτσι για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης. Τουλάχιστον το «δικό» μας «πακέτο» δεν ήταν τέτοιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.