Τριτη και φαρμακερη για την επιτροπη Αγροτικης Αναπτυξης και Περιβαλλοντος της Περιφερειας ΑΜΘ;

Της έκδοσης

Η Περιφέρεια ΑΜΘ, ως γνωστόν, έχει πολλές ιδιαιτερότητες, τόσο ως χώρος, όσο και ως διοικητική μονάδα. Ανάμεσα σε αυτές είναι και το γεγονός ότι σε αντίθεση με τις περισσότερες Περιφέρειες, δεν διαθέτει άλλη επιτροπή, πέρα της Οικονομικής.

Βλέπετε οι Περιφέρειες συνηθίζουν (κάτι που έκανε και η δική μας πριν το 2019) να δημιουργούν μία ή περισσότερες επιτροπές, στις οποίες μεταβιβάζουν αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι μελέτες Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που παλιότερα περνούσαν από την επιτροπή πλην εξαιρέσεων).

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 30 Σεπτεμβρίου του 2019 είχε δημιουργήσει δυο επιτροπές, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, όταν η αντιπολίτευση ήταν στα κάγκελα και συμπαγής, και τελικά ο ορισμός των επιτροπών είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία, 25 υπέρ και 21 κατά.

Όμως για την σύσταση των επιτροπών χρειάζεται η απόλυτη πλειοψηφία, (26 ψήφοι) για αυτό και οι αποφάσεις για τις επιτροπές ανακλήθηκαν.

Περίπου έξι μήνες μετά, το θέμα επανήλθε στο Συμβούλιο, με πρωτοβουλία της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» με στήριξη της  «Περιφερειακής Σύνθεσης», όμως είχε συναντήσει την άρνηση του Περιφερειάρχη και της παράταξής του, με τον κ. Μέτιο να τονίζει πως ειπώθηκαν πολλά σε εκείνη, την πρώτη συνεδρίαση τη συνεδρίαση, πολλά από τα οποία πολύ σοβαρά για την λειτουργία των επιτροπών (και αρνητικά για τον ίδιο και την παράταξή του), και το θέμα πέθανε.

Τώρα ο Περιφερειάρχης, με τις ισορροπίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο να έχουν αλλάξει άρδην, φαίνεται πως είναι έτοιμος για τη ρελάνς. Στην συνεδρίαση της Δευτέρας, αφού υπήρξαν γκρίνιες για την λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής (που υποτίθεται ότι ήταν το θέμα) αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου γενικότερα, αποκάλυψε προς τους συμβούλους, πως τον Ιανουάριο, όταν και θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για το προεδρείο του Συμβουλίου, θα φέρει και το θέμα της σύστασης των επίμαχων επιτροπών στο συμβούλιο.

Αυτή τη φορά, έχουμε την αίσθηση, ότι μάλλον θα έχει παραπάνω από τις ψήφους που απαιτούνται, τόσο λόγω των συμμαχιών με τις άλλες παρατάξεις, αλλά και τη μετακίνηση Περιφερειακών Συμβούλων προς την παράταξή του.

Παρόλα αυτά, έχουμε την αίσθηση πως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν θα πέσουν αμαχητί…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.