Το προσον της ευελιξιας

Της έκδοσης

«Περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειάς για όλους». Είναι μια φράση που δεν ανήκε σε εμάς. Ακούσαμε πολλές φορές τον πρωθυπουργό να την λέει σε κάθε ευκαιρία και κάθε περίσταση. Στην περίοδο των ισχνών αγελάδων που έχουμε συνηθίσει να ζούμε η φράση ακούγεται γοητευτική. Αυτό που δεν ακούσαμε από τον πρωθυπουργό να μας λέει όμως ποτέ είναι για την εργασιακή ασφάλεια και σταθερότητα.

Και μάλλον σκοπίμως δεν το ακούσαμε, αν κρίνουμε από τα όσα μας μετέφερε η επίκουρη καθηγήτρια της Νομικής του ΔΠΘ κ. Λευκή Κιοσσέ για τις προβλέψεις του νέου νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Η εποχή μας άλλωστε απαιτεί ευελιξία από όλους. Ευέλικτοι οι εργοδότες χωρίς πολλά πολλά να μπορούν να χρησιμοποιούν το εργατικό δυναμικό που απασχολούν, ευέλικτοι και οι εργαζόμενοι να μπορούν να απασχολούνται σε δυο τρεις τέσσερις δουλειές.

Ευέλικτος και ο κρατικός μηχανισμός να επεμβαίνει άμεσα όπου απαιτηθεί ανάγκη, ευέλικτοι και οι πολίτες να ανεβαίνουν στις στέγες όταν πλημμυρίζουν ή όταν τρέχουν να σωθούν από τις φωτιές.

Ευέλικτος ο κρατικός μηχανισμός και με τα ασθενοφόρα που εκπαίδευσε στρατιωτικούς, ευέλικτοι και οι ασθενείς που παίρνουν τσάρκα τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Είπαμε, μεγάλο προσόν η ευελιξία και δυστυχώς χωρίς αυτό ανάπτυξη σύμφωνα με τους διοικούντες δεν έρχεται. Κι αν όλο αυτό δεν σας ακούγεται πολύ ασφαλές, δεν πειράζει. Δεν ήταν άλλωστε προεκλογική δέσμευση η ασφάλεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.