Το παθημα που δεν εγινε μαθημα

Για μια ακόμη φορά παρακολουθήσαμε στους δέκτες μας ένα όμορφο νησί να καίγεται και το κράτος να μην μπορεί να κάνει τίποτα. Η Ρόδος, το νησί των Ιπποτών, κάηκε. Για μια ακόμη φορά είδαμε ανθρώπους να κλαίνε για τις περιουσίες τους.

Είναι πλέον σίγουρο ότι την τύχη της Ρόδου θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές. Και αυτό, γιατί οι κυβερνώντες δεν διδάχθηκαν από τις περσινές τραγωδίες. Η αδιαφορία τους και η ανικανότητά τους κατέστρεψε ακόμη ένα μεγάλο μέρος του δασικού πλούτου της χώρας.

Η πραγματικότητα δείχνει ότι η προετοιμασία είναι, όπως και πέρυσι, ελλιπής. Οι πυρκαγιές όλων των προηγούμενων ημερών στη Σκύρο, στον Υμηττό με τελευταία αυτή στη Ρόδο δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε με το σχεδιασμό και την αντιμετώπισή τους, στα μέτρα πρόληψης και στην άρση των νομοθετικών κινήτρων για αλλαγή χρήσης των δασικών περιοχών, στην ενδυνάμωση των υπηρεσιών πρόληψης και καταστολής.

Η κυβέρνηση έχει αφήσει τα δάση στην τύχη τους, βάζοντας την υπογραφή της στη διαχρονική καταστροφή τους. Η ευθύνη της πολιτείας είναι εγκληματική, από τη στιγμή που δεν έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξουδετερώσει τα όποια εμπόδια δυσχεραίνουν την προστασία των δασών.

Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να αντιμετωπίζουν τουλάχιστον τα προβλήματα και όχι να παρακολουθούν αδιάφορες τις καταστροφές…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.