Το παρον και το μελλον του τοπου ειναι στα χερια μας

Της έκδοσης

Παραμονή Χριστουγέννων, κι ο Δεκέμβρης  μοιάζει να κύλησε σαν αστραπή. Ίσως γιατί η τήρηση  των καθιερωμένων εθίμων ρυθμίζει τον χρόνο, με το δικό της τρόπο. Του Άη Νικόλα έτσι ξέρουμε ότι πρέπει να  έχουμε στολίσει το δέντρο, που εφέτος είχε μια επαυξημένη κινητικότητα, αφού για πρώτη φορά με τόση συνέπεια το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου πραγματοποιήθηκε στην πλειοψηφία των μεγάλων οικισμών του νομού μας, γεγονός που οφείλουμε να καταγράψουμε ότι μας άρεσε και ευχόμαστε να συμβαίνει κάθε χρονιά αδιαλείπτως, αφού μ’ αυτόν τον τρόπο η ύπαιθρος, οι οικισμοί πέριξ της Κομοτηνής, εντάσσεται στην καθημερινότητα της πόλης, δημιουργώντας αφενός την αίσθηση δραστήριων γεμάτων ζωή οικισμών και αφετέρου επιτυγχάνεται μια, σε επικοινωνιακό έστω επίπεδο, δικτύωσή τους με την πόλη.

Ο Δεκέμβρης κύλησε με διαφορετικό τρόπο όμως εφέτος, και γρήγορα,  και για έναν ακόμη λόγο. Γιατί η πόλη, και οι επαγγελματίες της μαζί, απέκτησαν για πρώτη φορά ΚΟΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, μέσω του θεματικού πάρκου του Πινόκιο που υιοθετήθηκε μεν από λίγους εκπροσώπους της αγοράς, ενέταξε όμως την Κομοτηνή στις προσφέρουσες εορταστικές απολαύσεις για παιδιά και μεγάλους πόλεις.

Το πιο ενθαρρυντικό όμως όλων ότι η αναγκαιότητα δραστηριοποίησης  των οικονομικών μονάδων ‒επαγγελματιών και  επιχειρηματιών‒  της πόλης έγινε για πρώτη φορά ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, έτσι όπως καταμαρτυρείται στα ρεπορτάζ αγοράς του  εορταστικού μας φύλλου, όπου ΟΛΟΙ απεριφράστως συμφωνούν στην από κοινού δραστηριοποίηση με τον δήμο Κομοτηνής.

Με μια επιπλέον κρείσσονος σημασίας επισήμανση: ότι ναι, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ όμως αυτή τη φορά, οι εκπρόσωποι της πολιτικής του τόπου, ο περιφερειάρχης, οι βουλευτές  και οι δήμαρχοι του νομού οφείλουν να διεκδικήσουν και να πετύχουν, διεκπεραιώνοντας τα απαραίτητα, την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ των μεταφορών, μέσω του καθέτου άξονα της Νυμφαίας, καθιστώντας πράξη πλέον τη ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ.  Γιατί η Ροδόπη δεν μπορεί πλέον να ΛΙΜΝΑΖΕΙ άλλο.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.