Το νου σας

Τι πιο απλό, τι πιο μεγάλο από λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας εν τη γενέση του 2011, που πολλοί θεωρούν «διακοσμητικό» στοιχείο, εντούτοις στα χρόνια μας τείνει να γίνει ενίοτε η φωνή του λαού.
Γιατί και τον λαό ως «διακοσμητικό» τον θεώρησαν οι πολιτικοί μας κι έβαλαν κάθε καρυδιάς καρύδι να μας κυβερνήσει… διότι εμείς επιλέξαμε παράταξη αναγκαστικά, όσο κι αν διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα είναι φέτος κομματικές – γελάσαμε τότε πολύ – και θα μας έρθουν και «αντιπαραταξιακοί» που θα λάβουν και αξιώματα και δη σε μικρές κοινωνίες, όπως είναι οι δήμοι…
Τέλος πάντων, τα ράμματα για τη γούνα όλων αυτών όταν αναλάβουν ενεργό δράση…

 

Τώρα «πρέπει να βαδίσουμε αυτό το δρόμο. […] Και νομίζω ότι αυτό γίνεται και σήμερα, παρόλο που οι κρατούντες πρέπει οπωσδήποτε να διευκολύνουν αυτή την ανοχή που τους δίνει ο ελληνικός λαός. Και όταν λέω να διευκολύνουν είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να ενισχύσουν οικονομικά, τουλάχιστον, τα χαμηλότερα εισοδήματα. […] Η ανατολή κάθε καινούργιας χρονιάς πρέπει να συνοδεύεται από αισιοδοξία και ελπίδα. Είναι τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μια πολύ ανηφορική χρονιά με δύναμη και κουράγιο. […] Βλέπω τα αδιέξοδα της νέας γενιάς που κληρονομεί από τις προηγούμενες ένα τεράστιο χρέος. Συναισθάνομαι την οργή για την κοινωνική αδικία, το συλλογικό αίτημα για παραδειγματική τιμωρία όσων πλούτισαν παράνομα και για σύλληψη της γκρίζας οικονομίας…».

 

Κάθε νέα χρονιά έχει μέσα της το καινό τελικά. Ας φροντίσουμε να μην πέσουν στο τα λόγια και τα δάκρυα των ανθρώπων. Πολύ μιλήσαμε και πολύ μεμψιμοιρήσαμε… Αναξιοπαθούντες οι υπάλληλοι πάσης σύμβασης, κακότυχοι οι επαγγελματίες κλειστών επαγγελμάτων… Και ο οικοδόμος τι να πει που δεν θα έχει ούτε σχολείο κοντά για το παιδί του ούτε νοσοκομείο σε λίγο πια; Και ο εργάτης τι θα έχει να χάσει και σε ποιο συνδικαλισμό να πιστέψει; Των πατέρων ή των καρχαριών; Γιατί ξανά αρχίσαμε να προβάλλουμε τους ίδιους και τους ίδιους, να το θυμηθείτε. Δημοσιεύουμε και ένα λογύδριο τους περί κρίσης στη χώρα και περί αλλαγής στην περιφέρεια και έχουμε και πνευματικό άλλοθι…. βλακείας!
Και σε λίγο καιρό η χώρα και οι πόλεις θα είναι πάλι ένα απέραντο τραπέζι… Γι’ αυτό το νου σας!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.