Το μηνυμα του φιλαθλου

Η μεγάλη Κυριακή πέρασε. Από σήμερα νέα κυβέρνηση της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή. Ο λαός αποφάσισε. Και αποφάσισε να αποδοκιμάσει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, το οποίο τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να λειτουργεί ως «σύστημα». Το ΠΑΣΟΚ έχασε γιατί αποκόπηκε από την εκλογική του βάση, γιατί έχασε την επαφή του με λαϊκά στρώματα που παραδοσιακά αποτελούσαν την δεξαμενή των ψήφων του. Μια πρώτη ματιά στα εκλογικά αποτελέσματα αποδεικνύει πως η ΝΔ υπερτερεί σημαντικά σε περιοχές όπου υπάρχουν και δραστηριοποιούνται πληθυσμοί ειδικής μεταχείρισης, όπως είναι οι αγρότες, η μειονότητα, οι παλιννοστούντες κ.α.

Αυτή η ήττα δεν συνεπάγεται όμως ότι ξαφνικά οι Έλληνες άρχισαν να στρέφονται σε πιο συντηρητικά κόμματα. Δεν σημαίνει ότι οι αριστερές προοδευτικές δυνάμεις του τόπου έχασαν την πλειοψηφία που είχαν κατακτήσει εδώ και πολλά χρόνια.

Σαφώς και πρέπει αυτή η ήττα να προβληματίσει όλους τους προοδευτικούς πολίτες αυτής της χώρας σε όποια παράταξη και αν ανήκουν.

Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για τη δημιουργία μιας πραγματικά μεγάλης αριστερής προοδευτικής παράταξης. Μιας παράταξης που θα περιλαμβάνει στους κόλπους της όλους εκείνους που έχουν να προσφέρουν κάτι το καινούργιο στη χώρα, είτε σε επίπεδο ιδεών είτε σε επίπεδο προγραμμάτων.

Είναι η ώρα για να αρχίσει και στην Ελλάδα, έστω και αργοπορημένα, ένας ευρύς κοινωνικός διάλογος που στην ατζέντα του θα περιλαμβάνει όλα εκείνα τα θέματα που απασχολούν και ταλαιπωρούν τον κόσμο. Θέματα όπως είναι η ανεργία, η παιδεία, η υγεία πρέπει να τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου και να προκύψουν συνολικές λύσεις που θα έχουν για επίκεντρο και βάση τους τον άνθρωπο.

Είθε ο οι αρχηγοί των προοδευτικών κομμάτων να κατανόησαν το μήνυμα της κάλπης και να πράξουν τα δέοντα προς τον ελληνικό λαό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.