Το “Kookoonari” επιστρεφει στο 10ο Νηπιαγωγειο Κομοτηνης

Της Έκδοσης

Το πρόγραμμα “Kookoonari” την περσινή χρονιά κατάφερε να μετατρέψει το 10ο Νηπιαγωγείο της Κομοτηνής στο πρώτο Zero Waste νηπιαγωγείο της Ελλάδας.

Μετά και την έγκριση που έλαβε το πρόγραμμα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την συνέχεια του προγράμματος σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, τα μέλη του “Kookoonari” θα επιστρέψουν τον φετινό Μάρτιο στον γνώριμο πλέον για τους ίδιους χώρο, ουτώς ώστε να συνεχίσουν το πρόγραμμα.

Όπως διαβάσαμε όμως το «παράδειγμα» του 10ου νηπιαγωγείου θα ακολουθήσει και το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου στα Λουτρά Τήνου που αναμένεται να διανθίσει ακόμα περισσότερο την οικογένεια των μικρών, και μεγαλύτερων, «κουκουναριών».

 Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση της μείωσης των απορριμμάτων και του Zero Waste, μέσα από βιωματικά εργαστήρια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς και συνεχίζει την υλοποίησή του στο πλαίσιο της πρόκρισης της Μαρίας Στρούμπας, ιδρυτικό μέλος της ομάδας, στην 3η Φάση του προγράμματος «START – Create Cultural Change», δια μέσου του οποίου άλλωστε αυτό ξεκίνησε.

Ένας κόσμος γεμάτος «Κοοκοονάρια» είναι σίγουρα ένας καλύτερος κόσμος. Συγχαρητήρια στην οικογένεια του “Kookoonari”.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.