Το «καλο» παραδειγμα της κεντρικης πολιτικης σκηνης

Της έκδοσης

Το παράδειγμα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, δυστυχώς κατά την άποψή μας, φαίνεται πως ακολουθούν τα στελέχη των διαφόρων κομμάτων και σε επίπεδο τοπικό σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση.

Με την διαφορά όμως ότι σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής η αντιπαράθεση φαίνεται, τουλάχιστον δημοσίως, ότι εξαντλείται εξωκομματικά, στις αντίπαλες δηλαδή παρατάξεις, ενώ σε τοπικό επίπεδο εξαντλείται – και εξαντλεί κατ’ επέκταση και το ήδη κουρασμένο εκλογικό σώμα – στις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις.

Τα παραδείγματα; Πάμπολλα…αρχής γενομένης από την ΔΕΕΠ Ροδόπης όπου μόνο η ενότητα δεν διεφάνη στην πρόσφατη εκδήλωση με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας της. Συνεχίζοντας με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όπου βέβαια οι πρόσφατες «αποχωρήσεις» με τις καταγγελίες που αυτές συνοδεύτηκαν έρχονται απλώς να προστεθούν στο «σίριαλ» των εσωτερικών αντιπαραθέσεων των μελών της Νομαρχιακής και στην «είσοδο – έκπληξη» του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ όπου έχουμε ήδη «βέλη» μεταξύ δύο υποψηφίων για το εθνικό ψηφοδέλτιο.

Και αν για τους ίδιους τους υποψηφίους κρίνεται ως πιο «προσοδοφόρα», στο επιδιωκόμενο σε κάθε περίπτωση εκλογικό αποτέλεσμα, η «εξάντληση» των όποιων εσωτερικών διαφωνιών και άρα εσωτερικών πολιτικών «αντιπάλων», εμείς κρίνουμε προσωπικά ως πιο προσοδοφόρα την εξάντληση της αντιπαράθεσης, σε όρους όμως επιχειρημάτων, για τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και τον μέσο πολίτη.

Κι αυτό γιατί, αν μη τι άλλο, για εμάς τους πολίτες θα προσφέρει συγκρίσιμα σχέδια και δεσμεύσεις επί των οποίων θα μπορέσουμε να κρίνουμε τους πολιτικούς που θέτουν εαυτόν στη διάθεση μας, διεκδικώντας την ψήφο μας, και μετεκλογικά, αλλά θα προσφέρει σίγουρα και στους ίδιους «υλικό» για την επόμενη ημέρα τους, σε όποια θέση ευθύνης και αν αυτή τους βρει.

Να και ένα σημείο που η κεντρική πολιτική σκηνή μπορούμε να πούμε – σχεδόν – ότι δίνει το καλό παράδειγμα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.