Το αντικομμουνιστικο μνημονιο

Το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που ψηφίστηκε στην Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελεί ντροπή για τη δημοκρατία και για χώρες με ευρωπαϊκή κουλτούρα. Πρόκειται για ένα κατάπτυστο κείμενο που έχει σαν στόχο την ποινικοποίηση της λαϊκής αγωνιστικής δράσης στο εσωτερικό των χωρών. Αποτελεί κήρυξη πολέμου των ιμπεριαλιστών ενάντια στους κομμουνιστές, σε όλους όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται στα αντιδημοκρατικά και αντεργατικά σχέδιά τους. Πρόκειται για δυσμενή εξέλιξη, που έχει στόχο την αναθεώρηση της Ιστορίας, την παραπέρα ποινικοποίηση του κομμουνιστικού κινήματος σε μια προσπάθεια νομιμοποίησης των επεμβάσεών τους στα εσωτερικά των χωρών.

Επιπλέον ουσιαστικά σημαίνει την απαρχή νέων σκληρότερων ρυθμίσεων εις βάρος της εργαζόμενης τάξης. Γιατί όπως σωστά τόνισε σε συνέντευξή της η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα το θέμα δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές, αλλά τη δημοκρατία και το δικαίωμα κάθε λαού να αποφασίζει τι θέλει.

Γι’ αυτό και το αντικομμουνιστικό μνημόνιο δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές και τα κομμουνιστικά κόμματα αλλά όλους τους δημοκράτες, αυτούς που δεν δίστασαν να αντιδράσουν και να αντισταθούν στην σκληρή αντεργατική πολιτική της ΕΕ.

Είναι ανάγκη και επιβάλλεται σήμερα τα πολιτικά κόμματα της χώρας, οι φορείς και οι οργανώσεις όπως βέβαια και ο κάθε απλός πολίτης να πάρουν θέση κατά του μνημονίου, γιατί η δίωξη των κομμουνιστικών κομμάτων και των κομμουνιστών αποτελεί πλήγμα στην ίδια τη δημοκρατία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.