Το αδιεξοδο των συμβασιουχων

Απογοητευμένοι και επί μήνες απλήρωτοι χιλιάδες συμβασιούχοι του Δημοσίου βρίσκονται μπροστά σε ένα παραλογισμό το ένα δικαστήριο να αποφασίζει το κλείδωμα των αποδοχών τους και το άλλο να αποφαίνεται για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Από την άλλη μεριά η πολιτεία ενώ προεκλογικά υποσχόταν μονιμοποίηση των 250000 συμβασιούχων δια στόματος πρωθυπουργού αθετεί για άλλη μια φορά τις δεσμεύσεις της και τους αφήνει να ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας.

Για άλλη μια φορά εμπαίζεται μία πολυπληθής κοινωνική ομάδα. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση παραγνωρίζει τις κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις του μεγάλου αυτού προβλήματος αρνούμενη να δει την πραγματικότητα και να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα στα οποία οδήγησε η πολιτική της σε μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού.

Γιατί αν είναι αλήθεια ότι η προεκλογική διαχείριση των συμβασιούχων έδωσε στη NΔ εκλογικό πλεονέκτημα, άλλο τόσο ισχύει ότι η υπόθεσή τους εξελίσσεται σε αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης Kαραμανλή, με ό,τι αυτό εκλογικά μπορεί να συνεπάγεται.


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.