Της ημερας

Παρελθόν σε δύο ημέρες ο θεσμός της υπερνομαρχίας, θεσμός που αποτέλεσε το πρωτόλειο για την νέα περιφερειακή διοίκηση, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Διευρυμένης Γιώργος Μηνόπουλος που στην τελευταία του συνέντευξη ως υπερνομάρχης, μιλά για αυτόν τον θεσμό αλλά και για το έργο που αφήνει πίσω του υποστηρίζοντας πως υιοθετήθηκε από τους πολίτες της περιοχής, ενώ συγχρόνως δηλώνει παρών για το μέλλον στο πλαίσιο του ενεργού πολίτη…

 

Η τιμή των υγρών καυσίμων τραβάει για μια ακόμη φορά τον ανήφορο, επιβαρύνοντας περαιτέρω τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ενώ ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν και τα φαινόμενα κερδοσκοπίας στην αγορά, σύμφωνα με τις καταγγελίες των ίδιων των πρατηριούχων. Πολλά λέγονται για κερδοσκοπία αλλά όπως δηλώνει ο πρόεδρος των πρατηριούχων Ξάνθης στην περιοχή δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα

 

Ευχές εν όψει των εορτών αντάλλαξαν στα γραφεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Έβρου, ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Γιώργος Μηνόπουλος με τον υφυπουργό Εσωτερικών και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γιώργο Πεταλωτή. Η επίσκεψη του δεύτερου έγινε και με αφορμή τη λήξη της θητείας του κ. Μηνόπουλου, καθώς παύει πλέον και ο θεσμός της διευρυμένης νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν και θέματα γενικής πολιτικής.

 

Το στρατιωτικό φυλάκιο της Νυμφαίας επισκέφτηκε εχτές το πρωί η γ.γ. γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεοδώρα Κόκλα, προκειμένου να απευθύνει τις ευχές τους στους στρατευμένους νέους, που υπηρετούν τη θητεία  τους εκεί. Θερμή ήταν η υποδοχή της από τους στρατευμένους, που ανταπέδωσαν τις ευχές και της έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

 

Στο δημοτικό αναψυκτήριο του δήμου Τριγώνου, στο Σπήλαιο, λειτουργεί η έκθεση φωτογραφιών και εκμαγείων αρχαιολογικών ευρημάτων Βορείου Έβρου, η οποία εντυπωσιάζει τους επισκέπτες τόσο για τον αριθμό των εκθεμάτων όσο και για την αξία-σημασία τους.

 

Πορισματικές εκθέσεις «φωτιά» για τα οικονομικά της Οργάνωσης την τελευταία δεκαετία έφερε στη δημοσιότητα με συνέντευξή του ο Ευριπίδης Κούκος, εργαζόμενος στην ΕΑΣ Ροδόπης και ευρισκόμενος με άλλους επτά συναδέλφους τους σε επίσχεση εργασίας.

 

Τους διακριθέντες μαθητές της προηγούμενης χρονιάς βράβευσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Σαρακατσάνων τη Δευτέρα το απόγευμα στην αίθουσα του Ιδρύματος Παπανικολάου. Μια βραδιά που έδωσε όμως και την ευκαιρία στα παιδιά και στους παραβρισκόμενους να γνωρίσουν σημαντικά πράγματα για την ιστορία των προγόνων τους.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.