Της ημερας

Σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας απαντά με συνέντευξή του στον «Παρατηρητή της Θράκης ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Πεταλωτής. Μια άκρως πολιτική συνέντευξη όπου ο κ. Πεταλωτής χωρίς περιστροφές και μισόλογα τοποθετείται για μείζονα θέματα της πολιτικής ζωής της χώρας.

Με τις ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας εγκρίθηκε την Τρίτη από το περιφερειακό συμβούλιο ο προϋπολογισμός εσόδων-εξόδων της περιφέρειας ΑΜ-Θ για το 2012, το ύψος του οποίου ανέρχεται σε 104.570.053 ευρώ, σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό.

 

Άλλο ένα χτύπημα για τους δημοσίους υπαλλήλους. Την απόφαση των φαρμακοποιών να αναστέλλουν την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου του 2012 ανακοίνωσε χθες ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Το μέτρο της αναστολής πίστωσης στα ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να πλήξει ιδιαιτέρα τους ασφαλισμένους, μιας και θα κληθούν να καταβάλλουν οι ίδιοι το αντίτιμο των φαρμάκων, που προμηθεύονται από το φαρμακείο, και εν συνεχεία να απευθυνθούν στο ασφαλιστικό τους ταμείο.

Ενημερωτική εκδήλωση για τον συνεργατισμό διοργάνωσε η Ένωση Καταναλωτών νομού Ροδόπης. Με το σύνθημα «θέλω να αγοράζω πιο φτηνά», παρουσιάστηκαν στο κοινό μερικά από τα παραδείγματα προς μίμηση στον τομέα του συνεργατισμού, ορισμένες πρωτοβουλίες ομάδων καταναλωτών ή παραγωγών, ακόμα και φορέων, οι οποίες καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καιρών, ξεπερνώντας τους μεσάζοντες…

Σε μια εποχή που όλοι ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης για να «γλιτώσουν» από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου και να διατηρήσουν το σπίτι τους ζεστό, ο μηχανολόγος μηχανικός Λάμπρος Λαμπρογιάννης μας προτείνει μια απλή και εύκολη τόσο στην τοποθέτηση όσο και στην χρήση της λύση. Τον ηλεκτρικό λέβητα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.