Της ημερας

Καλλικράτης και στα ΔΗΠΕΘΕ. Μια αποκαλυπτική και άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Δημήτρη Παπασταμάτη για το μέλλον των ΔΗΠΕΘΕ και τις προοπτικές που ανοίγονται με τις συνενώσεις τους σε περιφερειακό επίπεδο…

Στον χορό των κινητοποιήσεων και ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που διαμαρτύρεται για τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι οποίες καταργούν το δημόσια χαρακτήρα και το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων, αλλά και πλήττουν βάναυσα τη θεσμική τους υπόσταση.

Στον δρόμο και πάλι οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία. Αυτή την φορά απέκλεισαν το Τελωνείο των Κήπων ζητώντας ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων, καθώς και την επαναλειτουργία των εργοστασίων του ομίλου.

Ενωμένοι οι δικηγορικοί σύλλογοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Συνέντευξη τύπου για το παρόν και το μέλλον των κινητοποιήσεων των δικηγόρων καθώς και για τα κύρια αιτήματα του κλάδου, δόθηκε χθες το μεσημέρι στη βιβλιοθήκη του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου της Ξάνθης Κώστας Γούναρης, παρόντες όμως ήταν και οι πρόεδροι των γειτονικών συλλόγων Ροδόπης Γιώργο Κιμπαρίδη και Καβάλας Χρυσόστομο Κεβρεκάκη.

Επιτροπή που θα αγωνιστεί να προκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΑΣ Ροδόπης δημιούργησαν εκπρόσωποι αγροτών ώστε να γίνουν γνωστοί οι λόγοι της εκχώρησης της περιουσίας της Ένωσης.

Κοντά στα πολλά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος της κτηνοτροφίας στη χώρα μας, ανέκυψε το τελευταίο διάστημα ένα καινούργιο ζήτημα, που αφαιρεί από τους κτηνοτρόφους την εξαγωγή αμνοεριφίων προς τη γειτονική Τουρκία, μια αγορά, που κατά τους ίδιους, κρίνεται ως ιδιαίτερα προσοδοφόρα. Και όλα αυτά εξαιτίας κοινοτικής οδηγίας με την οποία απαιτείται τα εξαγόμενα αμνοερίφια να φέρουν τα προβλεπόμενα για την ιχνηλασία τους microchips, ώστε να είναι νόμιμη η διακίνησή τους.

Το απόγευμα της Τετάρτης οι Κινέζοι ανά τον κόσμο γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά τους που φέτος έπεσε στις 3 του Φλεβάρη. Τιμώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις της πατρίδας τους οι Κινέζοι μετανάστες της Κομοτηνής έχουν ήδη μπει στην χρονιά του λαγού…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.