Την ανοιξη του 2023 θα ξεκινησουν επισημα οι εκδηλωσεις για τα 50 χρονια του ΔΠΘ

Της Έκδοσης

Στις 27 Ιουλίου συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου, και το 2024 τα 50 χρόνια από τη λειτουργία της Νομικής και της Πολυτεχνικής Σχολής, με το ΔΠΘ να έχει ήδη ζητήσει τις προτάσεις των τμημάτων για δράσεις αυτή την περίοδο.

Αυτές, μαζί με τις προτάσεις της διοίκησης, θα συζητηθούν από το νέο έτος, ώστε να διαμορφωθεί, σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης, ένα πρόγραμμα που θα διαρκέσει από την άνοιξη του 2023 μέχρι το 2024.

Οι δύο σχολές θα έχουν και τα δικά τους προγράμματα, και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο ώστε η χρονιά να είναι μια χρονιά που θα θυμηθούμε και θα καταγράψουν ξανά τι επετεύχθη τα προηγούμενα 50 χρόνια, ποιοι πραγματικά ήταν συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια, ένα απολογισμό για τα όσα πέτυχαν και να βάλουν τις βάσεις για την ανάπτυξη του ΔΠΘ και τις επόμενες δεκαετίες.

Αυτά μοιράστηκε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο αντιπρύτανης σήμερα Οικονομικών και με τη νέα χρονιά νέος Πρύτανης του ΔΠΘ Φώτης Μάρης υπό την διοίκηση του οποίου το πανεπιστημιακό ίδρυμα της περιοχής μας θα γιορτάσει τα 50 χρόνια ζωής του και θα συνεχίσει το «ταξίδι» του για τα επόμενα ευελπιστούμε 50 χρόνια.

Το 2023 λοιπόν θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για το ΔΠΘ και ως εκ τούτου και για την περιοχή μας, αρχές, φορείς και πολίτες που οφείλουμε συλλογικά να συμμετέχουμε τόσο στο κομμάτι των εορτασμών πολύ δε περισσότερο στον σχεδιασμό για το μέλλον.

Άλλωστε η συμβολή του ΔΠΘ στην αναπτυξιακή, και όχι μόνο, πορεία του τόπου αυτού είναι αδιαμφισβήτητη και πολλάκις κατατεθειμένη και στον δημόσιο διάλογο. Όπως αδιαμφισβήτητή είναι και η αναγκαιότητα υποστήριξης με όποιον τρόπο ο καθένας μπορεί ούτως ώστε αυτό όχι απλώς να μην εκλείψει αλλά να μην αποδυναμωθεί καν!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.