Τι απεγιναν οι κοινες συναντησεις των βουλευτων της Ροδοπης με τους Υπουργους;

Της Έκδοσης

Επίκαιρη ερώτηση για τον μπασμά και την ενίσχυσή του, καθώς και τις αποζημιώσεις των αγροτών για τις καταστροφές του 2018, κατέθεσε ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Τίποτα διαφορετικό μέχρι τώρα θα πείτε, το τελευταίο διάστημα όλοι οι βουλευτές μας έχουν συνηθίσει σε παρεμβάσεις στη βουλή, όμως η συγκεκριμένη θεωρούμε πως έχει ενδιαφέρον γιατί καταδεικνύει, παρόλο που ελπίζουμε να βγούμε ψεύτες, ότι οποιαδήποτε προσπάθεια συνεννόησης όσο αφορά τον καπνό μεταξύ των Βουλευτών της Ροδόπης, μάλλον δεν ευοδώθηκε.

Να θυμίσουμε πως στα τέλη Φεβρουαρίου ο ίδιος ο κ. Αχμέτ, μετά από επίσκεψή του στον Συνεταιρισμό Καπνοπαραγωγών, είχε αναφέρει πως μετά από επαφές του με τους υπόλοιπους βουλευτές της Ροδόπης, είχαν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν από κοινού συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα των αποζημιώσεων του ’18. Μια κίνηση που θεωρήσαμε ιδιαίτερα θετική, και ίσως μια ένδειξη ελπίδας για την περιοχή, ελπίζοντας μάλιστα πως θα εμπνεύσει και άλλους θεσμικούς να συνεργαστούν (χωρίς από ότι φαίνεται αποτέλεσμα).

Από τότε πέρασε σχεδόν ένας μήνας, και οι συναντήσεις αυτές δεν υλοποιήθηκαν, αντίθετα βλέπουμε σημειακές παρεμβάσεις από τους βουλευτές για το θέμα της καπνοκαλλιέργειας (ήδη είχε κάνει μία ο κ. Δημήτρης Χαρίτου την προηγούμενη εβδομάδα).

Τώρα η αλήθεια είναι πως δεν εκπλαγήκαμε τρομερά πως ακόμα μια πρωτοβουλία συνεννόησης μεταξύ του πολιτικού δυναμικού της Ροδόπης έπεσε στο κενό, άλλωστε είναι ένα τόσο παλιό και χιλιοπαιγμένο έργο, που πλέον το έχουμε μάθει απ’ έξω.

Όμως δυστυχώς σε αυτό το έργο, τα θύματα είναι συνήθως οι κάτοικοι της περιοχής μας, που θα μπορούσαν, μέσα από την συνεννόηση των ανθρώπων, που στο κάτω κάτω της γραφής αυτοί εξέλεξαν να τους εκπροσωπήσουν στο Ελληνικό κοινοβούλιο, να μπορέσουν να συνεννοηθούν, έστω και για τα στοιχειώδη. Αντίθετα, και αυτό δεν περιορίζεται στους σημερινούς βουλευτές αλλά πάει πίσω χρόνια, βλέπουμε παράλληλους μονόλογους, μερικές φορές για τα ίδια ζητήματα, που δυστυχώς δεν έχουν αποτέλεσμα.

Γιατί τώρα που το ξανασκεφτόμαστε, θύματα αυτής της κατάστασης είναι, χωρίς ίσως να το αντιλαμβάνονται, και οι ίδιοι οι βουλευτές. Γιατί σε όλες τις περιπτώσεις, είναι καλύτερο να μαλώνεις για το ποιος από τους τρείς είναι ο πατέρας της νίκης, παρά να προσπαθείς να αποτινάξεις από επάνω σου το όνειδος της ήττας…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.