Θυματα οι απλοι πολιτες

Είναι γνωστό ότι η διακυβέρνηση μιας χώρας αφορά όλους τους πολίτες. Τα όποια κυβερνητικά λάθη και παραλείψεις έχουν συνέπεια σε όλους ανεξάρτητα από κομματικές πεποιθήσεις και ιδεολογικές επιλογές. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δείχνει ουσιαστικά αδύναμη να αντιδράσει σε δύο ζητήματα. Συγκεκριμένα σε αυτό της εξωτερικής πολιτικής και της οικονομίας. Οι λαθεμένες κινήσεις, ή και οι μη κινήσεις της, στους διπλωματικούς χειρισμούς προσθέτουν δυσκολίες και προβλήματα που δυστυχώς δεν είναι εύκολο να αντιστραφούν. Λάθη και παραλείψεις που δημιουργούν αδιέξοδα για το αύριο.

Το άλλο θέμα που η κυβέρνηση δείχνει σοβαρές αδυναμίες είναι αυτό της οικονομίας. Με κινήσεις νευρικές και τραγικά λάθη τα πράγματα φαίνεται να οδηγούνται σε αδιέξοδο. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι αποσύρει την τιτλοποίηση του 2005 από τον προϋπολογισμό μέχρις ότου και αν εγκριθεί από τη Eurostat. Αυτό αν μη τι άλλο σημαίνει ότι απέτυχε παταγωδώς στην οικονομική πολιτική της και η χώρα για ακόμη ένα χρόνο θα βρίσκεται σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση ήρθε στην εξουσία χωρίς ένα στοιχειώδες πλάνο διακυβέρνησης αλλά και χωρίς γνώση διοίκησης. Και αυτό γίνεται φανερό από την ανυπαρξία συντονισμού μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών.

Θύματα… Οι απλοί πολίτες

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.