Θρακη, απροστατευτη χωρα

To αν λειτουργεί η κρατική μηχανή σε μια περιοχή αλλά και σε μια χώρα κρίνεται στις περιπτώσεις όπου αυτή έχει ν’ αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις και φαινόμενα.

Το προηγούμενο κύμα σιβηρικού ψύχους, λόγω ακριβώς του ότι επρόκειτο απλώς περί ψύχους, ως ιδιοσυστασίες – μας έδωσε ο θεός καλή σωματική υγεία – το αντέξαμε.

Το νέο όμως κύμα ψύχους, επίσης σιβηρικής προελεύσεως, εξαιτίας του ότι συνοδεύτηκε από σφοδρή χιονόπτωση παρότι είχε εξαγγελθεί, μας έπιασε «στον ύπνο». Έπιασε στον ύπνο όσους είναι εντεταλμένοι για την καλή λειτουργία του συστήματος που σημαίνει και απρόσκοπτη λειτουργία της καθημερινότητάς μας.

Σε τούτη τη χώρα όμως όλα φαίνεται να ανήκουν στο πεδίο της «ειμαρμένης» κι όλα να ορίζονται απ’ αυτήν. Κατά πλειοψηφίαν.

Γιατί δεν είναι δυνατόν χθες Δευτέρα να είναι απαραίτητο, να επιβάλλεται εμμέσως από την πολιτεία να μην λειτουργήσει τίποτα.

Τίποτα την κυριολεξία, με αφορμή βέβαια πρωτίστη, την κατάσταση των δρόμων.

Χωρίς εκχιονισμούς, χωρίς αλάτι η πόλη της Κομοτηνής αλλά και η περιοχή του Ν. Ροδόπης ήταν αβίωτη και απροσπέλαστη.

Οι εργαζόμενοι αποκλείστηκαν στα σπίτια τους και τα χωριά τους κι οι υπεύθυνοι να διεκπεραιώνουν τις υποχρεώσεις τους έμειναν ν’ αντικρίζονται.

Στη ζωή όλα όμως είναι δρόμος, κι όταν δρόμους δεν έχεις, ποιες πορείες σου ανοίγονται;

Της μοιρολατρείας;

Σύγχρονο κράτος η Ελλάδα στην αυγή του 21ου αι.!

Εκατό τοις εκατό!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.