Θετικο προσημο

Περίπου 2.788.000 τηλεθεατές παρακολούθησαν τo βράδυ της Τετάρτης το πρώτο debate των πολιτικών αρχηγών που διεξήχθη στην χώρα μας μετά από έξι ολόκληρα χρόνια. Ο αριθμός αυτός αφορά αθροιστικά σε όλα τα κανάλια που μετέδιδαν το ντιμπέιτ, δηλαδή ΕΤ1, ΕΤ3, Mega, ANT1, Alpha, Star, Sky, E και Μακεδονία ΤV και αντιστοιχεί στο 27,4% του συνολικού πληθυσμού, ενώ σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις της AGB-Nielsen, ο αριθμός των τηλεθεατών που συντόνισαν τους δέκτες τους στην προχθεσινή τηλεμαχία έστω και για ένα λεπτό ανέρχεται σε 4.996.000, αριθμός που αντιστοιχεί στο 49,3% του συνολικού πληθυσμού.
 
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον όμως και των χρηστών των Social media, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΤ οι αναφορές του debate, στο σύνολο αυτών ξεπέρασαν τις 125.000 από τις 7 το απόγευμα έως και τη 1:30 το πρωί, μετά την ολοκλήρωση του debate.
 
Το 90% των αναφορών αφορούσε το επίσημο hashtag της ΕΡΤ, #ERTdebate2015.
 
Ενθαρρυντικά τα προαναφερθέντα δεδομένα για το «ανθηρό» ακόμα ενδιαφέρον που διατηρεί ο ελληνικός λαός για την πολιτική και τα δρώμενά της, παρά τον «κατήφορο» και πλήρη απομυθοποίησή της που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, ενθαρρυντικά ακόμα περισσότερο αν κρίνει κανείς ότι σχεδόν πέντε εκατομμύρια άνθρωποι συντόνισαν τους δέκτες τους στην προχθεσινή τηλεμαχία, που ήταν άχρωμη, άοσμη και κυρίως άνευ ουσιαστικού ενδιαφέροντος και περιεχομένου για τους ίδιους ως ψηφοφόρους.
 
Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν όντως και το «προϊόν» που βλέπαμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες ήταν αντάξιο των προσδοκιών που τρέφαμε ως τηλεθεατές.
 
Εν κατακλείδι πάντως, μπορεί η προχθεσινή τηλεμαχία να μην ανέδειξε νικητές και ηττημένους – με τη διαφορά των προσώπων βέβαια που ξεχώρισαν έστω και για λίγο όπως οι κ.κ. Γεννηματά που αποτέλεσε την ευχάριστη νομίζω έκπληξη της βραδιάς – ή να μην βοήθησε από άποψη περιεχομένου τους αναποφάσιστους να στραφούν προς κάποια κατεύθυνση, ωστόσο νομίζω ότι μόνο με θετικό πρόσημο θα πρέπει να το δούμε ως γεγονός, όπως άλλωστε και κάθε τι που γίνεται για την ενίσχυση της δημοκρατίας και της πολυφωνίας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.