Θα προχωρησει η απορροφηση των τμηματων Καβαλας και Δραμας απο το ΔΠΘ;

Της έκδοσης

Θετικός φέρεται να είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά και δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στην απορρόφηση των τμημάτων Καβάλας και Δράμας του ΔΙΠΑΕ από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του ΔΠΘ, το οποίο είχε εκφράσει τόσο ο πρώην πρύτανης, κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, όσο και ο νυν, κ. Φώτης Μάρης. Άλλωστε αυτός ήταν και ο σχεδιασμός που είχε προτείνει το ΔΠΘ και πριν την συγχώνευση του τότε ΤΕΙ ΑΜΘ με το ΔΙΠΑΕ, με την τότε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, που τότε βλέπετε είχε ως πρώτο μέλημα την ακαδημαϊκότητα, να προχωρά στη συγχώνευση του ΤΕΙ με το ΔΙΠΑΕ, προσθέτοντας, αν θυμάστε, κατά το δοκούν και άλλα ιδρύματα και δημιουργώντας ένα πανεπιστήμιο το οποίο έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη, και παράρτημα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο.

Τέλος πάντων, περασμένα ξεχασμένα, και τώρα συζητάμε για την ενσωμάτωση των τμημάτων που δημιουργήθηκαν στο ΔΠΘ, ενώ το ΔΙΠΑΕ μιλά για την κατάργηση αρκετών εξ αυτών (όλα της Δράμας, της Φυσικής στην Καβάλα και μεταφορά της Νοσηλευτικής σε Αλεξανδρούπολη).

Να θυμίσουμε πάντως, πως όταν το θέμα της συγχώνευσης ΤΕΙ ΑΜΘ και ΔΠΘ είχε ναυαγήσει, σε Περιφερειακό Συμβούλιο που είχε γίνει για το θέμα, οι καθηγητές του πρώτου ήταν απρόθυμοι να συγχωνευτούν με το πανεπιστήμιο. Ίσως η εμπειρία να τους έκανε να αλλάξουν γνώμη…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.