Τελικες, σχεδον, πινελιες

Της έκδοσης

Τι και αν η κυβέρνηση διαψεύδει τα όποια σενάρια πρόωρων εκλογών, η δύσκολη καθημερινότητα, η αγανάκτηση των πολιτών, οι γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και η ίδια η στάση των κυβερνώντων μάλλον επιβεβαιώνουν ότι το αργότερο τον προσεχή Σεπτέμβρη θα στηθούν κάλπες.

Είτε τον Σεπτέμβρη είτε με την ολοκλήρωση της θητείας της υφιστάμενης κυβέρνησης πάντως η προετοιμασία από πλευράς των ενδιαφερομένων κομμάτων όχι απλά ξεκίνησε αλλά βρίσκεται και στο απόγειό της, όπως πιστοποιούν και οι διάφορες εσωκομματικές διαδικασίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βγήκε, σχεδόν, «αλώβητος» από τι συνεδριακές του διαδικασίες, με τον Αλέξη Τσίπρα να επαναβεβαιώνει την πολιτική του ισχύ, τουλάχιστον εντός του κόμματος και ενώπιον των όποιων επίδοξων αμφισβητιών, σε κάθε περίπτωση διαμορφώνοντας την εικόνα και το «αφήγημα» με το οποίο το κόμμα θα οδεύσει προς τις εκλογές.

Η ΝΔ αναμένεται να προσπαθήσει να πείσει για τον κοινωνικό χαρακτήρα της πολιτικής της και να κλείσει επίσης όποιες εσωτερικές διαφωνίες ενδεχομένως υπάρχουν, στο προσεχές συνέδριο που είναι προγραμματισμένο για τις 6 έως και τις 8 Μαΐου, ενώ θα ακολουθήσει και το 13ο Συνέδριό της ΟΝΝΕΔ τον Ιούνιο.

Και μιας και αναφερόμαστε στη νεότερη γενιά και ενώ έχει «κατακάτσει» λίγο ο ενθουσιασμός του καινούργιο προέδρου, το ΚΙΝΑΛ έχει τις δικές του σημαντικές ημερομηνίες, με την Κυριακή 8 Μαΐου να εκλέγει τα μέλη των νέων Νομαρχιακών Επιτροπών ενώ παράλληλα θα αποφασιστεί – ψηφιστεί και το όνομα με το οποίο το κόμμα θα πορευτεί προς τις εκλογές.

Σε ό,τι αφορά την Ροδόπη και τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, το μόνο το οποίο έχει γίνει γνωστό είναι ότι ο υφιστάμενος Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιώργος Μανανάς, σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δίνοντας χώρο σε πρόσωπα νέα.

Σε κάθε περίπτωση είναι φανερό ότι βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, για την διαμόρφωση των τελικών «σχημάτων» επί των οποίων θα κληθούμε να αποφανθούμε ως πολίτες στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.