Τα ομορφα δαση ομορφα καταπατωνται

Μπορεί προχτές στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής να καταψηφίστηκε η νέα αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, γεγονός που οφείλεται στις αντιδράσεις που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο το θέμα δεν τέλειωσε εδώ. Οσοι επιδιώκουν να μετατρέψουν και τα δάση της χώρας μας, μαζί με τον υπόλοιπο φυσικό της πλούτο, σε εμπόρευμα, θα προσπαθήσουν να πάρουν τη ρεβάνς όταν συζητηθεί το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ σε δηλώσεις του επέμεινε ότι η αναθεώρηση του άρθρου 24 ήταν προεκλογική δέσμευση της ΝΔ και πρέπει να ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τον υπουργό, πρέπει να προστατευτούν μόνο οι δασικές εκτάσεις που φαίνονται στις αεροφωτογραφίες του 1975 και όχι του 1945, γιατί μόνο τότε μπορούν να προωθηθούν το Δασολόγιο και το Εθνικό Κτηματολόγιο. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο υπουργός θέλει να χαρίσει στους κερδοσκόπους εκατομμύρια στρέμματα δασών προκειμένου να αναπτυχθούν επιχειρηματικά, εκμεταλλευόμενοι δημόσια γη.

Όσοι, λοιπόν, επιβουλεύονται τα δάση αναμένεται το επόμενο διάστημα να εντείνουν τις πιέσεις. Και μη ξεχνάμε ότι είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο, η περίοδος είναι προεκλογική. Και η παραχολογία περισσεύει…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.