Τα εργαλεια υπαρχουν, λειπουν τα χερια

Της Έκδοσης

Την ανάγκη στελέχωσης, έστω με εποχιακές προσλήψεις, των δήμων για την κάλυψη πάγιων και βασικών αναγκών επεσήμανε το πρωί της Παρασκευής, μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος.

Ερωτηθείς σε σχέση με την προετοιμασία του Δήμου για την προστασία οικισμών και πολιτών ενόψει της πρώτης φθινοπωρινής κακοκαιρίας ο κ. Χαριτόπουλος υπογράμμισε τις μικρές δυνατότητες παρέμβασης εντός συγκεκριμένων ορίων των οικισμών. «Δεν μπορούμε να μπούμε σε ποτάμια, ούτε στον Λίσσο, ούτε στον Μαυροπόταμο, ούτε σε μεγάλα έργα, ωστόσο προσπαθούμε με μικρές παρεμβάσεις όπως αποφράξεων κλπ, να προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα. Αυτό ήταν ένα από τα θέματα που έθεσα στο υπουργείο» ανέφερε ο ίδιος υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν να μας επιφορτίζουν με τόσες ευθύνες ως δήμο και να μην μας δίνουν την ευχέρεια τουλάχιστον σε κάποιες εποχιακές προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη αυτών των αναγκών. Είτε είναι χειριστές, είτε οδηγοί, είτε άλλων ειδικοτήτων».

«Δεν λέμε για μόνιμες θέσεις, αλλά για τετράμηνα, εξάμηνα απέναντι στα οποία είναι τουλάχιστον θετικό του υπουργείο, ωστόσο πρέπει να μας δοθεί μια ευχέρεια για την καλύτερη και πιο ευέλικτη λειτουργία μας» συνέχισε δίνοντας το παράδειγμα της ανάγκης πρόσληψης ενός ηλεκτρολόγου για τις ανάγκες του Δήμου και των οικισμών του, που όμως καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο.

Ο κ.Χαριτόπουλος έδωσε και το παράδειγμα της εξεύρεσης χειριστή για τον καινούργιο φορτωτή που προμηθεύτηκε ο Δήμος μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» πριν από λίγες ημέρες, εξηγώντας πως «για να πάρει μόνιμο μέσα από τις διαδικασίες απαιτούνται τέσσερα χρόνια. Εάν όμως το κράτος σου δώσει την δυνατότητα να πάρεις εποχικό, θα μπορέσεις έστω το διάστημα που αφορά η πρόσληψή του να κάνεις την δουλειά σου» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.