Τα «δυσκολα» ειναι μπροστα

Μέσα σε διάστημα 2 μόλις μηνών η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ανατρέψει το όποιο δυσμενές πολιτικό «κλίμα», υπάρχει, με κορύφωση πάντα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβριο.

Όμως ο Κώστας Σημίτης θα κληθεί από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης να πείσει τους Έλληνες ότι η κυβέρνησή του έχει κοινωνικό πρόσωπο.

Βρίθει ο Τύπος από δημοσιεύματα που φιλοξενούνται, κυρίως στις οικονομικές σελίδες, για τα 500-600 δις, που θα διατεθούν για να φιλοτεχνηθεί το «κοινωνικό πρόσωπο» της κυβέρνησης τα επόμενα 2 χρόνια.

Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της θερινής ραστώνης, η οποία λειτούργησε ευεργετικά όσον αφορά στην επιζητούμενη πολιτική ηρεμία.

Αν δεν υπήρχε και το πατατράκ της υπόθεσης Πάσσαρη, τότε ασφαλώς οι παροικούντες στο Μαξίμου θα ήταν μάλλον ενθουσιασμένοι.

Όμως η θερινή ραστώνη έλαβε τέλος και τα μεγάλα ζητήματα είναι μπροστά.

Η διαχείριση των πόρων του 3ου κοινοτικού πλαισίου, το ασφαλιστικό, αλλά και τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως και αυτά της καθημερινότητας του πολίτη, παραμένουν ανοικτά και δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστερήσεων.

Ο «κάβος» του Συνεδρίου θα είναι όντως δύσκολος για τον πρωθυπουργό, κυρίως όμως θα είναι δύσκολος για το ΠΑΣΟΚ.

Γιατί θα κληθεί να πείσει ότι δεν ενδιαφέρεται για καρέκλες, όπως άλλωστε δήλωσε πρόσφατα και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση έχει πολλούς ανοικτούς λογαριασμούς με την κοινωνία.

Θα μπορέσει να τους κλείσει αξιοπρεπώς;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.