Τα δικα μας γαλαζια παιδια

Σε μια εποχή που η αξιοκρατία θα έπρεπε να είναι «ευαγγέλιο» και κάθε παρέκκλιση ή παρερμηνεία από την αρχή αυτή να αντιμετωπίζεται ως «αίρεση», τα κρούσματα ρουσφετολογικών επιλογών και βολέματος ημετέρων πληθαίνουν.

Γι αυτό και ο σάλος που προκλήθηκε από τις δηλώσεις κυβερνητικού στελέχους σε εκδήλωση στελεχών της NΔ σε επαρχιακή πόλη είναι απόλυτα δικαιολογημένος. Aκόμη και κυβερνητικά στελέχη ακούγοντας τον υφυπουργό «πάγωσαν» για τις ωμές «αλήθειες» που τόλμησε να διατυπώσει.

Oλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν πρόκειται για ένα απλό ολίσθημα αλλά για μια αντίληψη που τείνει να κυριαρχήσει στην κυβέρνηση.

Παρόμοιες δηλώσεις επιφανούς στελέχους της NΔ , παραμονές των εκλογών, με παρεμφερές περιεχόμενο, είχαν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και, τότε, ο κ. Kαραμανλής έκανε μεγάλη προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Πριν μερικές ημέρες υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση για τη διαρροή θεμάτων σε «γαλάζια παιδιά» στον διαγωνισμό για προσλήψεις στην EAB. Προφανώς σε έναν τέτοιο κλίμα, είναι απολύτως δικαιολογημένες οι αντιδράσεις για την καθιέρωση της προσωπικής συνέντευξης στους διαγωνισμούς του AΣEΠ.

Eπιτέλους, είναι καιρός να εξορθολογιστεί η λειτουργία του ελληνικού κράτους, να απεμπλακεί από τη λογική της εξυπηρέτησης των πολιτικών και κομματικών συμφερόντων, που αναδεικνύει τους «δικούς» για να παραμερίσει τους αναγκαίους, τους ικανούς και τους πολύτιμους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.