Τα ανεκδοτα για τις ζαρντινιερες

Τις ημέρες αυτές πολλά είναι τα ανέκδοτα που κυκλοφορούν για τις ζαρντινιέρες. Μιλάνε για ζαρντινιέρες με σκουλαρίκι, για ζαρντινιέρες που φοράνε παλαιστινιακή μαντίλα… Όλα βέβαια αυτά διασκεδάζουν μία πραγματικότητα που δεν είναι εύκολη σε κριτική.

Γιατί πώς να εξηγήσει κανείς ότι μία ζαρντινιέρα κινήθηκε ενάντια σε ένα φοιτητή και τον τραυμάτισε; Τραγελαφικές καταστάσεις υπό τα όμματα δεκάδων αστυνομικών, άλλων ένστολων και άλλων με πολιτικά, εκ των οποίων ουδείς εξεπλάγη από το συμβάν.

Το ερώτημα που προκύπτει από την όλη υπόθεση είναι γιατί; Γιατί να συμβεί αυτό σε μία επέτειο φοιτητικής εξέγερσης; Μήπως κάποιοι επιχειρούν να πείσουν ότι όχι μόνο απλά το Πολυτεχνείο έχει πεθάνει αλλά και ότι είναι επικίνδυνο στο όνομα των μηνυμάτων του να αντιστέκεται και να διεκδικεί ο φοιτητής και γενικότερα ο πολίτης;

Οι φοιτητές ζητούν «ψωμί – παιδεία – ελευθερία». Γι’ αυτά αγωνίζονται. Ανεξάρτητα αν κάποιοι, και συγκεκριμένα οι άνθρωποι της κρατικής καταστολής, προσπαθούν να πείσουν ότι οι φοιτητές είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από τις μολότοφ και τα έκτροπα.

Το Πολυτεχνείο αποτελεί το σύμβολο της εξέγερσης, της δημοκρατίας. Και θα συνεχίσει και στο μέλλον να διατηρεί το συμβολισμό του. Ανεξάρτητα αν κάποιοι θέλουν να διαμορφώσουν αντίθετες συνειδήσεις και να εφαρμόσουν στην πράξη τις ιδέες των συμφερόντων του καπιταλισμού και του νεοφιλελευθερισμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.