Συνεχιζουμε…

Της Έκδοσης

Ημέρα χαράς, ημέρα γιορτής, ημέρα λαμπρή… Ημέρα που για πολλούς εξ ημών ξαναγεννήθηκε η ελπίδα! Η χαμένη ή τουλάχιστον αμφισβητούμενη από χρόνων για λόγους πολλούς, μεταξύ των οποίων και οι χιλιάδες ψήφοι συμπολιτών μας, και άλλες τόσες «σιωπηρά», που «έβαλαν» μπροστά στο όνομα της «Χρυσής Αυγής» την ιδιότητα του πολιτικού κοινοβουλευτικού κόμματος.

Ημέρα λαμπρή γιατί χθες η ελληνική δικαιοσύνη προσυπέγραψε αυτό που η πλειοψηφία τουλάχιστον την ελληνικής κοινωνίας γνώριζε, αντικαθιστώντας «και με τη βούλα» πλέον την ιδιότητα αυτή με αυτήν της εγκληματικής οργάνωσης. Μία λέξη, ΕΝΟΧΟΙ! Μία λέξη όμως τόσο δυνατή που κατάφερε ωστόσο να αποδιώξει, έστω και παροδικά, αυτό για το οποίο γράφαμε χθες, τον φόβο και την ανασφάλεια, που μορφώματα όπως και αυτό της Χρυσής Αυγής, έφεραν στην ζωή μας.

Και εμείς θα μιλήσουμε για ΝΙΚΗ και θα προσυπογράψουμε κάθε κουβέντα που την εμπεριέχει. Αλλά θα μείνουμε στην Ελπίδα. Στην ελπίδα που γεννήθηκε πέραν της απόφασης αυτής καθ’ αυτής, από την εικόνα των χιλιάδων συγκεντρωμένων συμπολιτών, μικρών, μικρότερων και μεγαλύτερων, έξω από το Εφετείο. Μία λαοθάλασσα ελπίδας για το μέλλον της χώρας τούτης, ακόμα και για την εμπιστοσύνη μας στους θεσμούς της όπως αυτός της δικαιοσύνης.

Και σε όσους προφτάσουν να μιλήσουν για το σπάσιμο του «αυγού» αλλά την συνέχεια ύπαρξης του «φιδιού», επίσης θα το προσυπογράψουμε, διότι ο «πολιτικός» της εκφραστής, ήτοι η Χρυσή Αυγή, μπορεί να ηττήθηκε, αλλά όχι και η ιδεολογία και η ρητορική που την «γέννησε». Η μάχη κατά του φασισμού, κατά του ρατσισμού, της καταπίεσης, της μισαλλοδοξίας, κατά των όσων η εγκληματική οργάνωση και το σύστημα που την διατηρούσε «υπηρετούσαν» συνεχίζεται, όπως και οφειλή μας, ατομική και συλλογική, για την πλήρη απαλοιφή τους.

Και μία λέξη για την ΜΑΝΑ! Την συγκλονιστική πρωταγωνιστική φιγούρα της «μάχης» αυτής. Ποιος δεν έκλαψε, δεν ρίγησε, δεν ανατρίχιασε με την εικόνα της εξερχόμενη από την δικαστική αίθουσα και τα λεγόμενά της «Γιε μου τα καταφέραμε»!
Η ίδια, ο Παύλος, όσοι «στάθηκαν» ενώπιον του δικαστηρίου επί 5,5 χρόνια, ερχόμενοι αντιμέτωποι με τα πρόσωπα των δολοφόνων των «δικών» τους παιδιών και όσοι, με τον τρόπο του ο καθένας, συνέχισαν τον αγώνα εκτός της αιθούσης, τα καταφέραμε.

Όσοι δεν υπέστειλαν τη σημαία, υιοθετώντας τα όσα δήλωσε η Μάγδα Φύσσα μετά το τέλος της χθεσινής διαδικασίας.

«Νίκησε ο Παύλος, νίκησε η ελευθερία, αυτό που πραγματικά ήταν ο Παύλος. Μας ανοίγεται ένας δρόμος καλός αλλά δεν κερδίζεται έτσι ο φασισμός. Χρειάζεται αγώνας. Κερδίσαμε μια μάχη αλλά στο χέρι σας είναι από εδώ και πέρα. Μας άνοιξε τον δρόμο ο Παύλος. Δεν έχει τελειώσει όμως τίποτα ακόμα. Κερδίσαμε ένα κομμάτι και αυτό το χρωστάμε σε όλους σας», με τον πατέρα του Παύλου να συμπληρώνει «σημαίνοντας» την συνέχεια: «Σας ευχαριστούμε όλους. Ήσασταν άψογοι. Συνεχίστε έτσι».

Συνεχίζουμε λοιπόν!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.