Συνεχιζεται ο «χρυσος» πολεμος Οντερ – Αμουτζα

Της έκδοσης

Στην σύσκεψη φορέων της Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά του χρυσού την Πέμπτη μεταφέρθηκε η αντιμαχία του Δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν και του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ιάσμου κ. Κυριάκου Αμούτζα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Ιάσμου πήρε το λόγο και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς την αντιπολίτευση στο Δήμο Ιάσμου, που δεν δέχτηκε να συζητήσει το ψήφισμα, ενώ τόνισε πως διαβιβάστηκε η πρόσκληση της Διανομαρχιακής σε όλους τους συμβούλους του Δήμου Ιάσμου, κανένας όμως δεν έδωσε το παρών στην σύσκεψη.

Δεν πέρασε πολλή ώρα από την ολοκλήρωση της ομιλίας του, και στην σύσκεψη εμφανίστηκε ο κ. Αμούτζας, λάβρος κατά του Δημάρχου, που λίγο μετά (και ενώ είχε αποχωρήσει ο κ. Μουμίν) πήρε το λόγο για να πει ότι αφενός δεν έλαβαν πρόσκληση, και να εξηγήσει γιατί δεν ψηφίστηκε ως έκτακτο θέμα το ψήφισμα για το χρυσό, κατηγορώντας τον Δήμαρχο για μικροπολιτική εκμετάλλευση του θέματος, και πως ήρθε στην σύσκεψη, «για να αποκαταστήσει την τιμή των Ιασμιωτών και της αντιπολίτευσης» ζητώντας να απευθύνει ο κ. Μουμίν δημόσια συγγνώμη σε αυτούς, που διαβεβαίωσε πως αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού.

Φαίνεται πως το θέμα που άνοιξε δεν θα κλείσει σύντομα, όμως το χειρότερο είναι πως το ζήτημα της εξόρυξης χρυσού, έχει μετατραπεί σε αφορμή για μικροκομματικές σκοπιμότητες, και είναι κρίμα για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ελπίζουμε να σταματήσει αυτή η αντιπαράθεση, μιας και, ας είμαστε ειλικρινείς, και οι δύο πλευρές, πετάν την σκούφια τους για αντιπαράθεση σχεδόν σε όλα τα θέματα, ας αφήσουν αυτό στην άκρη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.