Συνδικαλιστικο κινημα. Τις πταιει;

Μηδενική η συμμετοχή στο νομό μας στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Δεν γνωρίζουμε τα ποσοστά πανελλαδικά το γεγονός όμως είναι ότι το συνδικαλιστικό κίνημα σήμερα διέρχεται κρίση. Οι εργαζόμενοι φαίνεται ότι αδυνατούν να απαντήσουν δυναμικά στην επίθεση που δέχονται καθημερινώς. Οι μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με τα χαρακτηριστικά της μαζικότητας, της συσπείρωσης, της ενότητας, της μαχητικότητας που στρέφονταν ενάντια στις επιλογές των εκάστοτε κυβερνήσεων φαίνεται να αποτελούν παρελθόν.

Τι φταίει όμως για αυτό; Μήπως το γεγονός ότι οι μηχανισμοί του κράτους παρεμβαίνουν συστηματικά στην υπονόμευση των αγώνων; Μήπως μεγάλο εμπόδιο και σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας είναι η στάση των ηγετικών οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος, ιδιαίτερα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ; Μήπως τα ηγετικά όργανα αυτών σήμερα που η θύελλα των κυβερνητικών μέτρων σαρώνει τα πάντα δεν εγκαταλείπουν τη γραμμή της ταξικής συνεργασίας; Μήπως παρά τις όποιες “κινητοποιήσεις” που εξαγγέλλουν αποτελούν τροχοπέδη για τους αγώνες;

Ανεξάρτητα από το ποιος και τι φταίει τα αποτελέσματα έχουν άμεση επίδραση στους εργαζόμενους. Και σήμερα προβάλλει επιτακτική ανάγκη να απεγκλωβισθούν οι εργαζόμενοι και να συσπειρωθούν στο αγωνιστικό ρεύμα. Από εκεί θα εξαρτηθεί και η πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος, αν δηλαδή θα βγει από την κρίσιμη καμπή έγκαιρα, χωρίς χάσιμο άλλου πολύτιμου χρόνου ή θα οδηγηθεί σε μακρόχρονη πορεία κρίσης. Υπάρχουν σήμερα δυνατότητες και πρέπει να αξιοποιηθούν, ώστε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.