Σβηστε ο,τι σας πικρανε, Καλη χρονια και καλη δυναμη

Είναι πολύ περίεργο να κάνεις μια ανασκόπηση και έναν λογαριασμό για το 2015. Να βλέπεις με ποιους και με πόσους άρχισες, και ποιοι και πόσοι σου έμειναν. Ποιους κράτησες και ποιους άφησες πίσω. Ποιους αγαπάς ακόμα, και ποιους όχι, σε ποιους χαμογελούσες ενώ δεν τους αγάπησες ποτέ, γιατί δεν αξίζανε ούτε το μίσος σου.
 
Ελπίζοντας ότι κάναμε το καλύτερο, αφήσαμε πίσω το καθόλου ευχάριστο (για ορισμένους) 2015 και τραβάμε μπροστά στο άγνωστο 2016. Αυτό που έχει όμως ιδιαίτερη σημασία είναι να σβήσουμε ό,τι μας πίκρανε τον περασμένο χρόνο με ένα σφουγγάρι όπως ακριβώς κάνουμε και στον μαυροπίνακα. Να μην πάρουμε μαζί μας τίποτα κακό, τίποτα άχρηστο, τίποτα περιττό. Όσοι σας στεναχωρήσανε μην τους δίνετε σημασία, γιατί η «μαύρη» καρδιά τους ίσως αποφασίσει να σας ξανά στεναχωρήσει και το 2016.
Η ζωή είναι πολύ γλυκιά, μα και τόσο δύσκολη, που το τελευταίο που χρειάζεται είναι να κρατάς κακία.
 
Ένα σφουγγάρι λοιπόν σβήστε ό,τι σας πίκρανε, και θα δείτε που στο τέλος ο μαυροπίνακας θα είναι πεντακάθαρος για να ξαναρχίσετε από την αρχή.
 
Καλή χρονιά και καλή δύναμη!!!

Τα αδέσποτα στην Καρυδιά


Τι κρίμα αλήθεια ένας τόσο όμορφος οικισμός όπως η Καρυδιά με το όμορφο τοπίο της, με το ποταμάκι της, με το πάρα πολύ πράσινο, με τις πανέμορφες «πλέον» βίλες της, με το υπέροχο κλίμα της, με τους τόσο όμορφους και δημοκρατικούς ανθρώπους της, με τους γνωστούς ανά το πανελλήνιο επιστήμονες, «που πάρα την φτώχεια και τον (τότε) κατατρεγμό των κατοίκων της», σήμερα είναι ξακουστοί σε όλη την Ελλάδα! Και όμως σήμερα το πανέμορφο αυτό προάστιο, έχει παραπάνω τετράποδα από ό,τι ανθρώπους!
 
Αν τολμήσει σήμερα κάποιος να επισκεφτεί τον όμορφο αυτόν οικισμό, θα συναντήσει μια αγέλη αδέσποτα στην αρχή του χωριού, μια στο κέντρο του χωριού, και μια στο παλιό γήπεδο!!!
 
Αν είναι με αυτοκίνητο σίγουρα θα γλυτώσει, αν είναι μα τα πόδια; Δεν εγγυάται κάνεις τίποτα, αν είναι με μηχανάκι; Ναι το τόλμησε ένας φίλος προχθές να περάσει από ένα στέκι από τα παραπάνω και βρέθηκε στο νοσοκομείο με ένα πλευρό σπασμένο έναν ώμο και ένα χέρι; Μα τώρα θα μου πείτε ότι είναι ψιλά γράμματα αυτά… Ε, ναι, έτσι είναι! Τι είναι ο ανθρώπινος πόνος και τα χαμένα μεροκάματα μπροστά στους τετράποδους φίλους μας;;;
 
Τώρα και με το δίκιο σας θα με ρωτήσετε. Πού βρέθηκαν όλα αυτά τα σκυλιά εκεί; Μα είναι πολύ κοντά στην Κομοτηνή και όποιος θέλει να τον πετάξει τον τετράποδο «φίλο» του δεν έχει πάρα να πάει και να τον αμολήσει εκεί μαζί με τα άλλα!!!
 
Από εκεί και πέρα πρέπει κάποιον να βρίζουμε… Ποιος είναι πρόχειρος; Μα ο δήμαρχος φυσικά!!! Άντε βουρ!!! Ρε παιδιά, κανέναν αντιδήμαρχο δεν έχουμε πρόχειρα, μην τα ακούει όλα ο δήμαρχος;

Αθάνατε Έλληνα!!!

Τρεις μπογιατζήδες ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και ένας Έλληνας- πέθαναν και πήγαν στον …Παράδεισο.
Ο Άγιος Πέτρος τους άνοιξε την πόρτα…..
-Καλώς τα παιδιά. Επιτέλους ήρθαν και τρεις χρήσιμοι άνθρωποι. Ρε παιδιά, θέλω να βάψω την πόρτα του Παράδεισου.
– Για πες μου, λέει του Αλβανού, πόσα θέλεις για να τη βάψεις;
– 600 ευρώ, λέει ο Αλβανός ..
– 600; Πώς τα λογάριασες;
– 400 για μένα και 200 τα υλικά.
– Εσύ, λέει του Γερμανού, πόσα θέλεις;
– 900 ευρώ: 300 για μένα, 300 στην εφορία και 300 τα υλικά.
– Και εσύ, λέει του Έλληνα, πόσα θέλεις ;
– 3.000 ευρώ Άγιε Πέτρο.
– 3.000; Τρελός είσαι; Πώς τα λογάριασες;
– Άγιε Πέτρο, έλα πιο κοντά να μην μας ακούν.
 
Ο Άγιος Πέτρος πήγε κοντά του και ο Έλληνας του ψιθυρίζει: Άκουσε να δεις: «1.000 για σένα, 1.000 για μένα, 400 στο Γερμανό για να το βουλώσει και 600 θα δώσουμε στον Αλβανό για να βάψει την πόρτα…»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.