«Στροφη» προς τους νεους

Της Έκδοσης

Οι νεότεροι ηλικιακά συμπολίτες μας, αποτελούν παραδοσιακό «στόχο» των πολιτικών κομμάτων συνήθως σε καιρούς προεκλογικούς. Όπως έγινε άλλωστε και στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, που το σύνολο των κομμάτων «έτρεξε» καμπάνιες με στόχο να προσελκύσουν νέους ηλιακά, αλλά και γενικά, ψηφοφόρους.

Το ενδιαφέρον ωστόσο των κομμάτων και των εκπροσώπων τους συνήθως το υπόλοιπο διάστημα ξεθωριάζει, εκτός βεβαίως περιόδων αναταραχών που οι νέοι αποτελούν μπροστάρηδες των αγώνων, όπως η τρέχουσα περίοδο που χαρακτηρίζεται από τις φοιτητικές καταλήψεις και κινητοποιήσεις κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Δεν ξέρουμε αν οφείλεται ξεκάθαρα σε αυτή ωστόσο δύο εκ των συνολικά τριών επισκεπτών πολιτικού περιεχομένου που είχαμε και θα έχουμε και κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην περιοχή μας, επέλεξαν να συναντηθούν με νέους της περιοχής.

Εξαιρουμένου του κ.Ρήγα από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που ήρθε χθες και εξ όσων γνωρίζουμε τουλάχιστον δεν είχε κάποια προγραμματισμένη συλλογική συνάντηση με νέους, τόσο ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ.Σπυρόπουλος που σήμερα θα παρευρεθεί στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Νομαρχιακής θα συναντηθεί με νέους, όσο και η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη ακολούθως την Κυριακή.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις ο κ.Σπυρόπουλος θα συναντηθεί με μέλη της νεολαίας της ΠΑΣΠ το απόγευμα του Σαββάτου στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής ενώ  η κ.Ζαχαράκη θα επισκεφθεί το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού «Exagono» το απόγευμα της Κυριακής πριν την προγραμματισμένη ομιλία της για το δημογραφικό.

Ελπίζουμε αμφότερες οι συναντήσεις να προσφέρουν τη δυνατότητα ουσιαστικών συζητήσεων για θέματα που απασχολούν τους νέους μας και οι καλεσμένοι να έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά, για ζητούμενα, ιδέες και προτάσεις. Αν μη τι άλλο αν όχι στην Κομοτηνή, στην Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας; Πού;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.