Στο καλο κ. Υπουργε Πολιτισμου

Ήρθε ο Υπουργός Πολιτισμού στη Θράκη, επισκέφθηκε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους, μας είπε ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα είναι πολλά και καλά συντηρημένα. Και από εκεί και ύστερα; Τίποτα. Απλά είπε ότι πρέπει να συνδράμει η πολιτεία. Έτσι γενικά και αόριστα. Και μπορεί οι δημοσιογράφοι να πίεζαν για συγκεκριμένες υποσχέσεις ο Υπουργός όμως επέμεινε ότι θα εξετάσει το θέμα με τους συνεργάτες του.

Κατά τα άλλα ο πολιτισμός ήταν από τις πρώτες προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας όταν αναλάμβανε την κυβέρνηση. Και μάλιστα ο πρωθυπουργός ως Υπουργός Πολιτισμού κατά την επίσκεψή του στη Μαρώνεια είχε υποσχεθεί ότι θα περατωθούν τα έργα.

Αυτό που θα περίμενε κανείς από τον Υπουργό Πολιτισμού ήταν η σοβαρότητα.

Όμως ο πολιτισμός είναι ιδεολογία. Ο πολιτισμός αποτελεί συστατικό κεφαλαιώδους σημασίας για την κάθε κοινωνία για τον κάθε λαό. Κι αυτό γιατί αποτελεί χαρακτηριστικό ευημερίας και εξέλιξης για την κοινωνία, όχι απλώς υλικής ευημερίας, αλλά ποιοτικής στάθμης ενός λαού.

Ο πολιτισμός δεν στηρίζεται σε προεκλογικές επισκέψεις και υποσχέσεις. Απαιτεί βάσεις, ώστε να παίξει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση υγιών συνειδήσεων και κατ’ επέκταση μιας ποιοτικά καλύτερης κοινωνίας.

Βέβαια ξεχάσαμε να τονίσουμε ότι ο κ. Υπουργός μίλησε και για αναβάθμιση της υπάρχουσας κατάστασης στους αρχαιολογικούς χώρους για να ανεβεί τουριστικά η περιοχή. Όταν όμως ο πολιτισμός γίνεται τουρισμός τι να περιμένει κανείς. Ούτε καν σοβαροφάνεια… Δυστυχώς…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.