Στο ιδιο εργο θεατες στο Περιφερειακο Συμβουλιο

Της Έκδοσης

Το ότι η αμοιβαία αντιπάθεια μεταξύ της διοίκησης της περιφέρειας και της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ είναι έντονη και συνεχής, είναι γνωστό, και πολλές φορές την έχουμε καταγράψει στις σελίδες της εφημερίδας μας.
 
Άλλωστε δεν χρειάζεται κανείς να παρακολουθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο, για να αντιληφθεί αυτή την αντιπάθεια, μιας και πολλές φορές οι ανακοινώσεις των δύο πλευρών, στάζουν χολή όταν αναφέρονται στον «απέναντι» όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο, κάτι αναμενόμενο όταν μπαίνει κανείς στην αρένα, αλλά και σε προσωπικό.
 
Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει και το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο καταφέραμε να παρακολουθήσουμε δηλαδή λόγω τεχνικών θεμάτων, στο οποίο φαίνεται πως οι δύο πλευρές έχουν πάντα λυμένο το ζωνάρι τους για καβγά.
 
Σε άλλη περίπτωση, θα θεωρούσαμε πως η πίεση της κατάστασης του κορωνοϊού, που μας έχει επηρεάσει όλους, οδηγεί αυτά τα φαινόμενα, αλλά η πικρή αλήθεια είναι πως και πριν τον κορωνοϊό, το επίπεδο της αντιπαράθεσης δεν ήταν το ιδανικό.
 
Καμιά φορά προκύπτουν μάλιστα εκεί που δεν το περιμένει κανείς, κατά τη συζήτηση του θέματος των αναδασώσεων, όταν κατά την τοποθέτηση του ο κ. Τοψίδης είχε δυσαρεστήθηκε από τις απαξιωτικές, όπως τις εξέλαβε, χειρονομίες του Περιφερειάρχη.
 
«Κουνήστε τα χέρια σας και άλλου, κουνήστε και το κεφάλι σας μπας και πάρετε λίγο αέρα για να πάρει μπρος το μυαλό σας» ξεκίνησε η αντιπαράθεση, και από εκεί, πιστέψτε μας, πήρε την κατηφόρα.
 
Ειλικρινά, ενώ αρχικά θεωρούσαμε πως αυτά τα φαινόμενα ήταν απότοκο της έντονης εκλογικής αναμέτρησης, και πως οι παρατάξεις θα ηρεμούσαν κάπως μετά την πρώτη ζέση, ενάμιση χρόνο μετά, βλέπουμε πως αντί να ησυχάζουν, αγριεύουν και άλλο. Με αυτό το ρυθμό, όταν θα πλησιάζουν οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, το Συμβούλιο θα μετατραπεί σε λάκκο των λεόντων…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.