Στο ιδιο εργο θεατες

Ο διοικητής της Tραπέζης της Eλλάδος επανέλαβε προχθές την αντίθεσή του στις μεγάλες, όπως ο ίδιος τις χαρακτηρίζει, αυξήσεις που εξασφάλισαν οι εργαζόμενοι φέτος και κάλεσε την κυβέρνηση να επιταχύνει τις αλλαγές στο θεσμικό καθεστώς που διέπει την αγορά εργασίας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γκαργκάνας ζήτησε να δοθούν φέτος αυξήσεις της τάξης του 4,5% έναντι 6% πέρυσι, εκτιμώντας ότι σε αυτή την περίπτωση θα σημειωθεί πτώση του πληθωρισμού.

Δηλαδή ουσιαστικά υποστήριξε ότι τα προβλήματα της οικονομίας και του ελληνικού λαού θα λυθούν με την εφαρμογή πολιτικών αντιδραστικών αλλαγών και μονόπλευρης λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων. Και μάλιστα το πλέον χαρακτηριστικό από τα λεγόμενά του ήταν ότι αν οι εργαζόμενοι θέλουν να προκόψει η ελληνική οικονομία, θα πρέπει να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι καλούνται για μια άλλη φορά να πληρώσουν τις αμαρτίες της οικονομικής πολιτικής. Και βέβαια δεν θίγονται καθόλου η φοροδιαφυγή, η κερδοσκοπία και όλα τα άλλα κακά που χαρακτηρίζουν την ελληνική οικονομία.

Για να ξεφύγει όμως η ελληνική οικονομία από τη μιζέρια δεν αρκεί η επανάληψη γνωστών επισημάνσεων μεταξύ των οποίων και η λιτότητα εις βάρος των εργαζομένων. Χρειάζεται τόλμη, ανοικτό μυαλό και μέτρα που θα τη στηρίξουν και θα τη βοηθήσουν. Και πάνω απ’ όλα μακροπρόθεσμος σχεδιασμός…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.