Στο ΔΗΠΕΘΕ Καβαλας επιλεγουν νεο Καλλιτεχνικο Διευθυντη, στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης…

Της Έκδοσης

Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής καλλιτεχνικού Διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, το οποίο προχωρά ταχύτατα στην εύρεση του αντικαταστάτη του Θεόδωρου Γκόνη, ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε μετά από πολλά χρόνια στα ηνία του Θεάτρου.

Από όσα δημοσιεύονται στα μέσα ενημέρωσης της Καβάλας, αρχικά υπήρχαν επτά ενδιαφερόμενοι, και πλέον φαίνεται να έχουν μείνει πέντε (δύο από Αθήνα και από ένας από Βέροια, Θεσσαλονίκη και Καβάλα), οι οποίοι συναντήθηκαν με τα μέλη του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας για συνέντευξη.

Η διαδικασία φέρεται να κυλάει ομαλά, και να έχουμε σύντομα λευκό καπνό και νέο καλλιτεχνικό διευθυντή στο γειτονικό ΔΗΠΕΘΕ.

Στο μεταξύ, στα καθ’ ημάς, το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής έχει σχεδόν μια δεκαετία χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή, από τότε που αποχώρησε ο… Θοδωρής Γκόνης, για να αναλάβει τα ηνία στην Καβάλα (ήταν ήδη από το 2009 καλλιτεχνικός διευθυντής στο Φεστιβάλ Φιλίππων, ενώ πριν το σύντομο πέρασμα από την Κομοτηνή ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών).

Ενώ λοιπόν το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας θα δει τον τρίτο του καλλιτεχνικό διευθυντή μέσα σε δέκα χρόνια, εμείς ακόμα περιμένουμε έναν (ή μία), και πολύ φοβόμαστε πως θα περιμένουμε για καιρό ακόμα.

Κατανοούμε πως υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες στον διορισμό Καλλιτεχνικού Διευθυντή, όμως άλλα ΔΗΠΕΘΕ κατάφεραν να τις υπερκεράσουν, ή τουλάχιστον να τις παρακάμψουν, ενώ εμείς ακόμα περιμένουμε.

Άλλωστε η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή είναι από τη φύση της κρίσιμη για την πορεία ενός ΔΗΠΕΘΕ, δίνοντας του κατεύθυνση, αλλά και την ώθηση για την υλοποίηση παραγωγών, όχι απαραίτητα μεγάλων, που θα μπορέσουν να δώσουν μια ζωτικότητα που λείπει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.