Στην Καρυδια απο το 2019 ελεγαν για τα προβληματα στην εισοδο του οικισμου

Της Έκδοσης

Σε αυτό το «νέφος» πληροφοριών με το οποίο καταιγιζόμαστε καθημερινά λίγα είναι αυτά που τελικά συγκρατούμε στη μνήμη μας. Η χθεσινή όμως προειδοποιητική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Κομοτηνής περί του κλεισίματος της ανατολικής εισόδου-εξόδου του οικισμού της Καρυδιάς μας θύμισε πως η περίπτωση του συγκεκριμένου δρόμου δεν είναι καινούργια. Για την ακρίβεια πριν από δύο χρόνια ακριβώς κάτοικοι του οικισμού είχαν επισημάνει το πρόβλημα.
 
26 Ιανουαρίου 2019 φέρει η σήμανση της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας μας όπου καταγράφεται το εν λόγω πρόβλημα, (Δείτε εδώ) έτσι όπως διατυπώθηκε επωνύμως από συμπολίτισσά μας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
 

Φυσικά ούτε τότε, αλλά ούτε και κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών δεν έχει τίποτα για την θεραπεία της κακοτεχνίας.
 
Επομένως, με ασφάλεια μπορούμε να πούμε, πως  το 2021 ο δρόμος έκλεισε όχι εξαιτίας των έντονων πλημμυρικών φαινομένων, αλλά λόγω της αδιαφορίας των υπευθύνων. Γιατί η «κακή στιγμή», το απρόβλεπτο γεγονός ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το μια φορά έρχεται. Μετά οφείλουμε, ως συντεταγμένη πολιτεία, να καταγράψουμε, να θεραπεύουμε και να σχεδιάζουμε για την αποτροπή στο μέλλον. Διαφορετικά, αν τίποτα δεν κάνουμε, με μαθηματική ακρίβεια το πρόβλημα θα επιδεινώνεται. Ό,τι δηλαδή ακριβώς έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση.
 
Κανείς από τους αρμοδίους, δεν ενδιαφέρθηκε ή κι αν ενδιαφέρθηκε, κάπου κόλλησε το θέμα στη γραφειοκρατία και στις πολυδαίδαλες διαδικασίες εγκρίσεων και παραεγκρίσεων πέρασαν δυο χρόνια έτσι.
 
Πάντως, όπως και να έχει, δεν φταίνε τα έντονα καιρικά φαινόμενα για το κλείσιμο του εν λόγω δρόμου. Φταίει η αναποτελεσματικότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.