Σημαντικη η πρωτοβουλια του Ιλχαν Αχμετ

Της έκδοσης

Ιδιαιτέρως σημαντική, κατά την ταπεινή μας άποψη, σε πολλά επίπεδα, η πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ στην Τουρκία και οι επαφές που είχε με κοινοβουλευτικούς παράγοντες της γείτονος χώρας. Καταρχάς σε επίπεδο επικοινωνίας, καθώς επαναφέρει στον δημόσιο λόγος την «ειρήνη και τη φιλία των δύο λαών». Κάτι που με τα όσα καθημερινά μας βομβαρδίζουν, κατά κυριολεξία, τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης κοντεύαμε να ξεχάσουμε.

Αλλά και σε επίπεδο ουσίας, η πρωτοβουλία του βουλευτή δείχνει πως ανεξάρτητα από τα εθνικιστικά αφηγήματα, τις ρητορικές εξάρσεις και τις πολιτικές κορώνες, είναι εφικτός ένας άλλος τρόπος άσκησης πολιτικής. Ένας τρόπος, που ακουμπά περισσότερο στον άνθρωπο και προάγει τον διάλογο και την καταλλαγή.

Μακάρι αυτή η «ανάπτυξη μιας κοινοβουλευτικής διασυνοριακής πρωτοβουλίας σε θέματα χαμηλής διπλωματίας» που πρότεινε ο βουλευτής να βρει πρόσφορο έδαφος και να προχωρήσει. Νομίζουμε πως θα βοηθήσει πολύ την περιοχή μας. Ας μην ξεχνάμε πως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ήταν πάντα «βαλβίδα συμπίεσης-αποσυμπίεσης» για την περιοχή μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.