Σεπτιμιος Σεβηρος, ο προεκλογικος

Της έκδοσης

Βρισκόμενοι στα μέσα της προεκλογικής περιόδου, οι υποψήφιοι βουλευτές και επίδοξοι ταγοί της χώρας έχουν αποδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου, με επισκέψεις και συναντήσεις σε όλους τους χώρους και σε όλη την έκταση των εκλογικών Περιφερειών τους.

Μερικές φορές μάλιστα εκφεύγουν και της περιφέρειας τους, τις περισσότερες φορές για να συναντήσουν ψηφοφόρους που κατοικούν αλλού, μερικές φορές όμως και για να βάλουν στο προεκλογικό παιχνίδι την προτομή ενός άνδρα που πέθανε 1.800 πριν.

Και αυτός είναι ο αυτοκράτορας Σεπτίμιος Σεβήρος, η προτομή του οποίου εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί το μήλο της έριδος μεταξύ των μουσείων Κομοτηνής, όπου βρίσκεται σήμερα, και του Βυζαντινού Μουσείου Διδυμοτείχου, όπου ήδη έχει δημιουργηθεί η προθήκη, που περιμένει την προτομή.

Έτσι ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Βασίλης Τσολακίδης βρήκε χρόνο στο πρόγραμμά του να μεταβεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, όπου θαύμασε την προτομή και χαρακτήρισε την «επιστροφή» της ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός υψηλού και πολλαπλού συμβολισμού, η οποία μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή, θα σηματοδοτήσει μια νέα περίοδο και εποχή για την ανάδειξη της αρχαιολογικής κληρονομιάς της ιστορικής καστροπολιτείας, και ζήτησε να εργαστούν όλοι προς αυτή την κατεύθυνση για την πολιτιστική αναγέννηση του Διδυμοτείχου.

Αν είναι να τα κάνει όλα αυτά μια προτομή, έστω και χρυσή, εμείς πάμε πάσο, ούτως ή άλλως έχει προγραμματιστεί να τοποθετηθεί στο Μουσείο του Διδυμοτείχου τουλάχιστον για την περίοδο που θα πραγματοποιείται η προγραμματιζόμενη επανέκθεση του μουσείου Κομοτηνής.

Το γεγονός δε ότι ο υποψήφιος επέλεξε κατά την επίσκεψη του στην Κομοτηνή, ελπίζουμε και για άλλους λόγους, να φωτογραφηθεί μαζί με την προτομή για προεκλογικούς λόγους, δείχνει μια αξιοθαύμαστη, έστω και στην υπερβολή της, δέσμευση στο να μην αφήσει ούτε μια ψήφο να πάει χαμένη, από όπου και αν αυτή μπορεί να βρεθεί. Άλλωστε η δισταυρία στον Έβρο, ευνοεί τέτοιες προεκλογικές κινήσεις, κατά πόσο βέβαια είναι ουσίας, αυτό θα το αφήσουμε στους ψηφοφόρους να το αποφασίσουν…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.