Προυπολογισμος και κοινωνικο κρατος

Τα νερά προσπαθεί να θολώσει η κυβέρνηση με το προσχέδιο για τον προϋπολογισμό. Στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την αντιλαϊκή της πολιτική κάνει λόγο για ορθές επιλογές και αυτό όπως σημειώνεται επιβεβαιώνεται από τη «σημαντική βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών, τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και τη μείωση της ανεργίας», αλλά και την ανάδειξη του «κοινωνικού χαρακτήρα του κράτους, με στόχο το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για τον πολίτη»

Ποια τελικά είναι η αλήθεια; Αυτή που διατείνεται η κυβέρνηση ή αυτή που βιώνουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους; Για παράδειγμα όσον αφορά στην ανεργία είναι γνωστό ότι οι ημιαπασχολούμενοι και απασχολήσιμοι δημιουργούν μία άλλη εικόνα της ανεργίας από αυτήν που πραγματικά υπάρχει.

Η μεγάλη όμως αναλήθεια βρίσκεται πίσω από την ανάδειξη του κοινωνικού χαρακτήρα του κράτους. Για ποιο κοινωνικό χαρακτήρα μιλάμε τελικά; Μήπως για τη μείωση των δαπανών για την παιδεία και την υγεία; Ή μήπως για τις πενιχρές συντάξεις και μισθούς; Στα δυόμιση περίπου χρόνια που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι ήρθαν αντιμέτωποι με τις πολιτικές λιτότητας που ακολούθησε. Δυστυχώς για τους κυβερνώντες ο λαός γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει. Γιατί το ζει. Και όσο κι αν προσπαθούν να ωραιοπήσουν την κατάσταση η εικόνα είναι μία. Το κοινωνικό κράτος είναι πια παρελθόν.

Δυστυχώς…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.